Επίθεση με βιτριόλι: Η ΕΛ.ΑΣ έχει καταγεγραμμένη τη φωνή της μαυροφορεμένης

Επίθεση με βιτριόλι: Η ΕΛ.ΑΣ έχει καταγεγραμμένη τη φωνή της μαυροφορεμένης

Το λάθος της δράστιδος που μπορεί άμεσα να οδηγήσει στην ταυτοποίησή της.

Μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η νέα εξέλιξη στην υπόθεση της 34χρονης Ιωάννας Π., η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα σε πρόσωπο και σώμα μετά την βίαιη επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε το πρωινό της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους υλικό με καταγεγραμμένη τη φωνή της δράστιδος όταν εκείνη χρησιμοποίησε τηλεκάρτα προκειμένου να καλέσει το ραδιοταξί που την παρέλαβε από τη Θησέως λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

Η Αστυνομία έχει στα χέρια της τη μαγνητοφωνημένη κλήση, πράγμα που σημαίνει πως έχουν ακούσει τη φωνή της μαυροφορεμένης, στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη λύση της υπόθεσης.

Οι ύποπτες που εξέταζε η Ασφάλεια έχουν πλέον αποκλειστεί, ωστόσο η κλήση αυτή θα συγκρίνεται από εδώ και στο εξής με όλες τις εν δυνάμει ύποπτες που θα προκύπτουν.

Όπως τόνισε ο δημοσιογράφος, δεν σταματά η έρευνα που βασίζεται στη λήψη δειγμάτων φωνής προκειμένου να καταστεί σαφές αν οι γυναίκες που μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας θα έχουν ταύτιση φωνής με το καταγεγραμμένο δείγμα. Ακόμα, χάρη στην εμπλοκή του ραδιοταξί, πλέον είναι γνωστός ο χάρτης της διαδρομής που η δράστις ακολούθησε αμέσως μετά την επίθεση στην Ιωάννα, με την Αστυνομία να αναζητά νέο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να εξασφαλίσουν κάποιο καθαρό πλάνο με το πρόσωπο της μαυροφορεμένης γυναίκας.

Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα προς την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.