Πιο θρασύς και από τον Σουλτάνο ο Τσαβούσογλου για την Αγία Σοφία

Πιο θρασύς και από τον Σουλτάνο ο Τσαβούσογλου για την Αγία Σοφία

Το προκλητικό μήνυμά του προς την Ελλάδα και τον Μητσοτάκη.

Οργισμένη ήταν η απάντηση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις αντιδράσεις της Αθήνας στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι δεν μπορεί με τίποτα να πιστέψει την αναίδεια της Ελλάδας και τόνισε ότι εντός της Τουρκίας κανένας δεν μπορεί να έχει άποψη για το πού θα γίνεται προσευχή ή ανάγνωση του Κορανίου ενώ συμπλήρωσε πως η Αγία Σοφία είναι ιδιοκτησία της Τουρκίας που κατέκτησε.

«Η Αγία Σοφία αποτελεί κληρονομιά του Σουλτάνου Μωάμεθ. Και την προστατεύουμε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Η Αγία Σοφία αποτελεί ιδιοκτησία της Τουρκίας. Και κατακτήθηκε. Δεν την αλώσαμε, όπως λένε κάποιοι. Την κατακτήσαμε», είπε σε έντονο ύφος ο Τούρκος ΥΠΕΞ ενώ ήταν πολύ σκληρός στο θέμα της Ελλάδας και του σεβασμού της προς το Ισλάμ.

«Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που θα μας βάλει μυαλό. Η Αθήνα είναι η μόνη πρωτεύουσα χωρίς τζαμί στην Ευρώπη. Τώρα πραγματικά είναι ανοησία μια τέτοια Ελλάδα να φωνάζει, επειδή διαβάστηκε το κοράνι στην Αγία Σοφία».

Κλείνοντας την επίθεσή του προς την Ελλάδα ο Τούρκος πολιτικός είπε χαρακτηριστικά εκείνη «Η Ελλάδα κατέστρεψε τα τζαμιά μας» αναφερόμενος στα τζαμιά της δυτικής Θράκης που έκλεισε, όπως ανέφερε η Ελλάδα, όσο η Τουρκία προστάτευε τις θρησκευτικές μειονότητες επί διακυβέρνησης Ερντογάν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.