Έπρεπε να γίνει καιρό: Έκοψαν το «βήχα» στον Ερντογάν…

Έπρεπε να γίνει καιρό: Έκοψαν το «βήχα» στον Ερντογάν...

Ο Σουλτάνος μπορεί να... κάνει τα δικά του, όμως φαίνεται ότι πλέον δεν «εισακούγεται».

Τα συμπεράσματα των υπουργών Εξωτερικών της 15ης Μαΐου ήταν ξεκάθαρα, η Τουρκία όμως για ακόμα μία φορά φαίνεται ότι συνεχίζει την προκλητικότητά της με αποτέλεσμα να λάβει ένα ηχηρό μήνυμα κατά των συνεχών προκλήσεών της.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα με αποκλειστικό αποδέκτη την Τουρκία, μέσω του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος κάλεσε μέσω δηλώσεών του την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, σε σχέση με εξαγγελθείσες έρευνες στα νοτιανατολικά της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Την ώρα που ο Ερντογάν βγάζει δημόσια, μέσω του twitter ένα πρόσωπο δημοκρατικό, υπέρ των δικαιωμάτων των μαύρων, οι κινήσεις του στο Αιγαίο δείχνουν ότι συνεχίζει να αγνοεί τις αποφάσεις. «Οι δραστηριότητες έρευνας και γεωτρήσεων των Τουρκικών Πετρελαίων είναι εντός των ορίων της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλωθεί από τη χώρα μας στον ΟΗΕ» απάντησε στο συνηθισμένο προκλητικό του τόνο το ΥΠΕΞ της Τουρκίας όμως ο Ζοσέπ Μπορέλ ήταν ξεκάθαρος για το τι θα γίνει.

«Ο μόνος τρόπος επίλυσης αυτού του είδους των ζητημάτων είναι να προσεγγίσουμε, να έρθουμε πιο κοντά για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε την Τουρκία να καταλάβει ότι οι καλές μας σχέσεις θα εξαρτηθούν αποφασιστικά από το σεβασμό της κυριαρχίας της Κύπρου και της Ελλάδας στα ύδατα που αμφισβητούνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΕ πετώντας το γάντι στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.