Έτσι θα «θωρακιστούν» τα νησιά το καλοκαίρι

Και όμως θα υπάρχουν ελληνικά νησιά που θα κάνουν ελέγχους για κορωνοϊό

Τι περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο.

Η τουριστική περίοδος μπαίνει πλέον στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος. Η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει εξαφανιστεί και σταδιακά μέσα στο μήνα θα ξεκινήσουν να απελευθερώνονται και οι πτήσεις.

Αυτό θα φέρει αρκετούς ξένους τουρίστες κυρίως στα ελληνικά νησιά που αποτελούν σταθερή επιλογή. Μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής οικονομίας που αναμένεται να αντιμετωπίσει σημαντική ύφεση λόγω του lockdown που επιβλήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο είναι διαρκείς προκειμένου να καταρτιστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο στα νησιά. Στόχος δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της υγείας των μόνιμων κατοίκων των νησιών, των εργαζομένων και φυσικά των τουριστών.

Το σχέδιο για την τουριστική περίοδο στα νησιά περιλαμβάνει αρχικά την αύξηση των ημερήσιων τεστ. Αυτή την περίοδο γίνονται καθημερινά 3.000-4.000 τεστ. Στόχος είναι να μπορέσουν να γίνονται μέχρι και οκτώ χιλιάδες τεστ την ημέρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι και η αύξηση των διαθέσιμων κλινών Covid-19 στα νησιά. Αυτή την στιγμή υπάρχει μία διαθεσιμότητα γύρω στις 469 κλίνες. Στόχος είναι να φτάσουν πάνω από 650 σε νησιά ενώ έχουν γίνει και οι αντίστοιχες προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Τρίτο σημείο είναι ο μοριακός έλεγχος στα νησιά. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 13 μηχανήματα σε συγκεκριμένα σημεία ενώ στόχος είναι να γίνουν πάνω από 20 το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά τις αεροδιακομιδές θα αφορούν σοβαρά περιστατικά, τα οποία θα μεταφέρονται μετά 1-2 ημέρες στα νησιά, στην ενδοχώρα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.