Και όμως θα υπάρχουν ελληνικά νησιά που θα κάνουν ελέγχους για κορωνοϊό

Και όμως θα υπάρχουν ελληνικά νησιά που θα κάνουν ελέγχους για κορωνοϊό

Ποια λύση συζητιέται.

O κίνδυνος για την εισροή χιλιάδων τουριστών προσβεβλημένων από τον κορωνοϊό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές την τουριστική περίοδο, που ανοίγει σε λίγες ημέρες, είναι υπαρκτός και σχεδόν έχει γίνει αποδεκτός από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγος μπροστά στον κίνδυνο της οικονομικής καταστροφής.

Οι έλεγχοι μπορεί να μην γίνονται στα αεροδρόμια της χώρας αλλά κάποια από τα νησιά θα αποκτήσουν εξοπλισμό ώστε να κάνουν τα δικά τους τεστ στους τουρίστες. Εξάλλου οι υγειονομικές δομές στα νησιά είναι πιο αδύναμες οπότε δε θα μπορούσαν να μείνουν τελείως ανοχύρωτα σε τόσες εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που θα έρθουν από χώρες όλου του κόσμου.

Σύμφωνα με το ethnos.gr τα νησιά που θα προμηθευτούν εξοπλισμό για τεστ θα είναι 20 και η απόφαση για το ποια θα είναι θα παρθεί στο τέλος του Ιουνίου. Η λύση της αγοράς νέων συστημάτων για PCR εξέταση είναι η πιο πιθανή εξέλιξη ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις μεταφοράς των τεστ σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Μέχρι τώρα το μόνο σίγουρο νησί είναι η Πάρος ενώ πολύ πιθανό είναι και η Μύκονος να προμηθευτεί αυτόν τον εξοπλισμό των τεστ για τον covid 19 αφού είναι ένα από τα νησιά που αναμένεται να πλημμυρίσει και φέτος από τουρισμό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.