«Δεν θέλει να ξέρει πώς είναι»: Ποια η κατάσταση του προσώπου της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι

Σε αντίθεση με ό,τι περίμεναν οι γιατροί, το θύμα δεν θέλει να δει το πρόσωπό του.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνουν οι θεράποντες ιατροί της 34χρονης Ιωάννας που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό στην Καλλιθέα να την ανακουφίσουν από τους φρικτούς πόνους και να την κρατήσουν ήρεμη.

Η κοπέλα παρακολουθείται συνεχώς από τους γιατρούς και έχει τις αισθήσεις της, ωστόσο δεν επιθυμεί να επικοινωνεί με κόσμο, ούτε να μιλά, καθώς η ομιλία της προκαλεί οξύ πόνο, διότι το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου της έχει βαθιά εγκαύματα.

Αν και επικρατεί αισιοδοξία σε ό,τι αφορά στη λειτουργικότητα του ματιού της, οι γιατροί της φέρονται να δήλωσαν στο «Πρώτο Θέμα» πως το θύμα θα υποβληθεί σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ ήδη έχει μπει στο χειρουργείο δύο φορές προκειμένου να αφαιρεθεί μέρος του καμμένου ιστού και να αντικατασταθεί από τεχνητό δέρμα.

«Αφαιρέσαμε ένα μεγάλο μέρος του δέρματος του προσώπου της, δηλαδή το καμμένο δέρμα μέχρι τους υγιείς ιστούς. Στη συνέχεια καλύψαμε το κενό αυτό, το έλλειμμα δηλαδή αυτό, με τεχνητό δέρμα, το οποίο είναι ένα υλικό που χρησιμοποιούμε εμείς πολύ συχνά στο έγκαυμα. Το υλικό αυτό δημιουργεί δυο στιβάδες, όπως λέγεται, και καλύπτει-προστατεύει και συγχρόνως δημιουργεί και ένα πολύ καλό υπόβαθρο, για να μπορέσει να μπει μετά το δέρμα του ασθενούς», δήλωσε η πλαστική χειρουργός και Διευθύντρια του τμήματος πλαστικής χειρουργικής στη μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου.

Το κορίτσι παραμένει σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έχοντας καταλάβει απόλυτα τι ακριβώς της έχει συμβεί. Οι γιατροί από τη μεριά τους, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να επουλώσουν τις πληγές, ωστόσο ξεκαθαρίζουν πώς όσα χειρουργεία και να γίνουν σε περιπτώσεις επιθέσεων με βlτριόλι, το πρόσωπο των θυμάτων δεν επιστρέφει ποτέ στην αρχική του κατάσταση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.