Το νούμερο του τρόμου: Ο Σωτήρης Τσιόδρας αποκάλυψε αυτό που κανείς δεν ήθελε να παραδεχτεί

Όλοι μιλούν για την χθεσινή εμφάνιση Τσιόδρα

Αλήθεια, κατάλαβε κανείς ότι αυτή του η δήλωση είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει πει εδώ και 2.5 μήνες;

Μία συνολική αναφορά στον τρόπο που αντιμετώπισε η Ελλάδα τον φονικό ιό από τον Ιανουάριο και μετά έδωσε στην απογευματινή του ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 2.892 και τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 173, ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας ανέφερε ότι τα μέτρα και η υπεύθυνη αντιμετώπιση από τους πολίτες είναι ο κύριος λόγος που η Ελλάδα επιπέδωσε την καμπύλη συγκριτικά με άλλες χώρες με περισσότερο έτοιμες υγειονομικά χώρες.

Επικαλούμενος τους αριθμούς του, οι οποίοι όπως τόνισε λένε την αλήθεια, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι τα μέτρα μείωσαν κατά 80% τη διασπορά του ιού και ήταν η κύρια αιτία που δε θρηνήσαμε περισσότερες απώλειες στην χώρα.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, ήταν το αμέσως επόμενο που είπε ο κ. Τσιόδρας, και έδειξε σε όλο του το μέγεθος το- αδιανόητου μεγέθους- πρόβλημα και την ανείπωτη τραγωδία που θ΄αντιμετώπιζε η χώρα μας.

Τι δήλωσε;

Ο λοιμωξιολόγος υποστήριξε ότι από τις πληροφορίες που έχει από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βάνα Σύψα, εάν η χώρα μας δεν είχε πάρει έγκαιρα αυστηρά μέτρα η μέση τιμή των νεκρών στην Ελλάδα θα ήταν 13.685, ενώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο της καθηγήτριας, θα έφταναν στους 7.015 αντί για 173 που είναι τώρα. 

Αν τα μέτρα είχαν αργήσει, όπως έγινε σε άλλες χώρες, τότε όπως τόνισε ο καθηγητής τα πράγματα θα ήταν πλέον αργά…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.