Αυτό είναι το νέο είδος κάμπινγκ που έρχεται στην Ελλάδα την περίοδο του κορωνοϊού

Αυτό είναι το νέο είδος κάμπινγκ που έρχεται στην Ελλάδα την περίοδο του κορωνοϊού

Είναι η νέα τάση διακοπών.

Η 15η Ιουνίου είναι η ημερομηνία – σταθμός για τον τουρισμό στην Ελλάδα αφού θα ανοίξουν τα τουριστικά καταλύματα. Την 1η Ιουλίου η χώρα μας θα ξεκινήσει να δέχεται ξένους επισκέπτες αφού απελευθερώνονται και οι πτήσεις.

Φυσικά η επιστροφή του τουρισμού θα γίνει με όλα τα απαιτούμενα για την περίσταση μέτρα. Θα κυριαρχήσουν οι αποστάσεις αλλά και οι απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους. Αυτό φέρνει μία νέα πραγματικότητα στον τομέα του τουρισμού.

Την περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα άνθισε το κάμπινγκ. Ο εναλλακτικός τρόπος διακοπών που αναδείχτηκε ιδιαίτερα, κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους. Ένα νέο είδος κάμπινγκ θα κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα και αναμένεται να γίνει δημοφιλές.

Πρόκειται για το glamping που είναι ανερχόμενη τάση στην παγκόσμια αγορά. Το συγκεκριμένο είδος είναι ένα είδος κάμπινγκ με ανέσεις αλλά και συγκεκριμένες υπηρεσίες που συνήθως δεν σχετίζονται με το κάμπινγκ κατά την παραδοσιακή του έννοια.

Το συγκεκριμένο είδος διακοπών είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε τουρίστες που αναζητούν παροχές ξενοδοχειακής διαμονής και να συνδυάσουν παράλληλα την περιπέτεια της αναψυχής σε εξωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού ποιοτικά κριτήρια ως εξής:

  • διαμονή σε άρτια και ποιοτικά εξοπλισμένα διαφόρων τύπων και μεγεθών κατασκηνωτικά μέσα ή ημιμόνιμες δομές υψηλής αισθητικής σε κελύφη ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που δύνανται να συναρμολογούνται και να αποσυναρμολογούνται ή να μεταφέρονται, όπως ενδεικτικά θολωτές δομές (domes), γιούρτες (yurts), πασαλοκαλύβες. Στις επιτρεπόμενες εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται υπεδάφια δίκτυα υποδομών και 88 συστημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης, καθώς και έργα πρόσβασης και κυκλοφορίας.
  • εναρμόνιση των κατασκηνωτικών μέσων και ημιμόνιμων δομών με το φυσικό περιβάλλον με τη μικρότερη δυνατή επέμβαση σε αυτό,
  • χρήση υλικών στο σύνολο της εγκατάστασης φιλικών προς το φυσικό περιβάλλον,
  • προώθηση δραστηριοτήτων θεματικού τουρισμού – ειδικών μορφών τουρισμού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.