Πώς θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία

Πώς θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία

Από 1η Ιουνίου επιστρέφουν και οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες.

«Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων άναψε η κυβέρνηση. Με ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα το βράδυ της Κυριακής γνωστοποιήθηκε ότι από την 1η Ιουνίου επιτρέφουν στα θρανία και οι τελευταίες σχολικές βαθμίδες.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές της τρίτης Λυκείου επέστρεψαν στις τάξεις στις 11 Μαΐου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα ξεκίνησαν και πάλι τα διά ζώσης μαθήματα στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και τα γυμνάσια. Επρόκειτο για κάτι που είχε ουσιαστικά προαναγγείλει και ο Σωτήρης Τσιόδρας με τις σχετικές τοποθετήσεις του σε πρόσφατες ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας.

Όπως είναι λογικό η επιστροφή των μικρών μαθητών θα διέπεται από κανόνες. Μην ξεχνάμε ότι μπορεί η χώρα να βγαίνει σταδιακά από το lockdown ωστόσο η τήρηση των κανόνων υγιείνης είναι βασική προϋπόθεση.

Δεν αποκλείεται να ισχύουν όσα έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες. Σχετικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα βρίσκονται 15 μαθητές ανά σχολική αίθουσα ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν εναλλάξ μαθήματα πρωί και απόγευμα. Θα υπάρχουν βέβαια και αντισηπτικά σε σχολικές αίθουσες αλλά και οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των θρανίων.

Η σχολική χρονιά θα παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Όλες οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο λοιμωξιολόγος-υποπτέραρχος Δ. Χατζηγεωργίου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Κυριακή, είπε ότι «είναι μικρός ο αριθμός των παιδιών που νοσούν παγκοσμίως και οι επιπτώσεις του ιού σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ μικρές. Επίσης, ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση είναι χαμηλός».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Η φάση του ανοίγματος για δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.