Πέρασε στα ψιλά: Η ατάκα του Χαρδαλιά για τον κορωνοϊό που μας κάνει να αισιοδοξούμε

«Τόσο απλά»: Η φράση - «απειλή» του Χαρδαλιά που έδειξε το μέλλον

Ό,τι καλύτερο για να... φτιάξει η μέρα μας!

Μια από τις πιο ευχάριστες μέρες- σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της πανδημίας στη χώρα μας- ήταν η Κυριακή (24/5), δείχνοντας πως η χώρα μας βρίσκεται σε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό στάδιο.

Αρχικά, σύμφωνα με μελέτη του πασίγνωστου πανεπιστημίου ΜΙΤ, τα κρούσματα στην Ελλάδα το καλοκαίρι αναμένεται να παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ακόμα κι αν δεν παρθούν… εξωφρενικά αυστηρά μέτρα. Αυτό σημαίνει, εν πολλοίς, πως αν είμαστε στοιχειωδώς προσεκτικοί και τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, αποφεύγοντας παράλληλα τον συγχρωτισμό, θα μπορέσουμε να «σώσουμε» το σημαντικότατο (κυρίως για την οικονομία) τρίμηνο που έχουμε μπροστά μας.

Ωστόσο, το ακόμα πιο ευχάριστο είναι αυτό που είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο: ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έφτασαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας 15 ακόμα αεροσκάφη, τα οποία μετέφεραν περισσότερα από 1.310 άτομα- αριθμός κάθε άλλο παρά μικρός.

Πού έγκειται το ευχάριστο; Ότι δεν βρέθηκε ούτε ένα άτομο που να είναι θετικό στον Covid-19!

Παρά το γεγονός, δηλαδή, πως τα σύνορα ανοίγουν σιγά-σιγά και η χώρα μας υποδέχεται πτήσεις από την Ευρώπη και τον κόσμο, ο έλεγχος δείχνει πως τα καταγεγραμμένα κρούσματα κινούνται στα πέριξ του… μηδέν.

Κακά τα ψέματα, η Ελλάδα (κυρίως λόγω των αυστηρότατων μέτρων που πήρε) περιόρισε σημαντικότατα την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο μεγάλος φόβος, λοιπόν, για απότομη «έκρηξη» κρουσμάτων είναι να έρθουν από έξω άτομα που μεταφέρουν τον ιό και τον διασπείρουν στις μεγάλες πόλεις ή τα νησιά.

Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί- αν συνεχιστεί, δηλαδή, αυτό που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς- τότε τα πράγματα αναμένεται να είναι πολύ ευχάριστα τουλάχιστον μέχρι την έλευση του φθινοπώρου.

Μετά, και δεύτερο κύμα να υπάρξει, θα είμαστε πιο έτοιμοι…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.