Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Συνελήφθη επειδή… καθάριζε τα φύκια από παραλία

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Συνελήφθη επειδή... καθάριζε τα φύκια από παραλία

Με εντολή του δημάρχου της περιοχής.

Γεια σου Ελλάδα με τα ωραία σου…

Τα φύκια είναι ένα από τα, ετησίως, μεγάλα προβλήματα της ακτογραμμής της ανατολικής Αττικής, η πλειονότητα της οποίας υπάγεται στον καποδιστριακό δήμο Αρτέμιδας – Σπάτων. Ο δήμαρχος, Δημήτρης Μάρκου, έδωσε εντολή σε συνεργείο να τα μαζέψει, από την παραλία του Αγίου Νικολάου συγκεκριμένα, προκειμένου να μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους οι λουόμενοι με άνεση.

Ωστόσο ο οδηγός του συνεργείου οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα ύστερα από τρεις καταγγελίες περί παρανομίας του δήμου. Γιατί; Διότι τα φύκια αποτελούν, λένε, ζωντανό οργανισμό.

Ευλόγως, ο καθαρισμός της παραλίας διεκόπη βιαίως μετά την παρέμβαση της αστυνομίας ενώ στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε και ο ίδιος ο Μάρκου. «Στην προσπάθειά μας να καθαρίσουμε τα φύκια από την παραλία κάποιοι μας έστειλαν στο αστυνομικό τμήμα. Αυτά προς ενημέρωση κάποιων αυστηρών κριτών που κάνουν υποδείξεις για τα φύκια» ανέφερε ο δήμαρχος με ανάρτησή του στο Facebook.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158542417277235&set=a.10150623461642235&type=3&theater

 

Η, δε, Ένωση Επαγγελματιών Αρτέμιδος εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι «στηρίζουμε τη δημοτική μας αρχή στο έργο του καθαρισμού της παραλίας, που μόνο θετικά μπορεί να συνεισφέρει σε κάθε νόμιμη χρήση της, από τους δημότες, τους κατοίκους, τους επισκέπτες της πόλης μας, και τις επιχειρήσεις εστίασης που εξυπηρετούν τους λουόμενους του καλοκαιριού».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.