«Κύριε Τσιόδρα μην το κάνετε»: Το μέτρο της κυβέρνησης που αποδοκιμάζει το 66,8% των πολιτών

Ποσοστό-έκπληξη.
«Κύριε Τσιόδρα μην το κάνετε»: Το μέτρο της κυβέρνησης που αποδοκιμάζει το 66,8% των πολιτών

Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλά στη διαχείριση του κορωνοϊού. Κατά γενική ομολογία το γεγονός ότι η χώρα μας έχει καταφέρει να κρατηθεί σε πολύ μικρούς αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων την έχει φέρει ως αντικείμενο συζήτησης στον κόσμο.

Ωστόσο υπάρχουν και ζητήματα που φέρνουν και τις αντιρρήσεις των πολιτών. Μην ξεχνάμε ότι από τις 4 Μαΐου έχει ξεκινήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων ενώ αυτή την εβδομάδα επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές του γυμνασίου αλλά και της πρώτης και δευτέρας Λυκείου.

Το μεγάλο ερώτημα αφορά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Στην ενημέρωση της Τρίτης ο Σωτήρης Τσιόδρας τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των μαθητών του δημοτικού στις σχολικές αίθουσες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν υπάρχει κατάλληλος χρόνος για να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον.

Επεσήμανε μάλιστα τα πολλά οφέλη που θα έχουν τα παιδιά με την επιστροφή τους στα θρανία. Ωστόσο μεγάλο ποσοστό των πολιτών διαφωνεί με το ενδεχόμενο ανοίγματος των δημοτικών σχολείων μετά την κρίση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Star το 57,2 % των ερωτηθέντων συμφωνεί με την επαναλειτουργία των λυκείων και των γυμνασίων ενώ το ίδιο ποσοστό πέφτει στο 27,7% όταν τίθεται το ερώτημα για τα δημοτικά σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα το 66,8% δηλώνει αντίθετο με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία. Όπως όλα δείχνουν παρά τις διαβεβαιώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα και των ειδικών ότι τα μικρά παιδιά είναι πιο δύσκολο να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό, οι γονείς δεν επιθυμούν την επιστροφή στα θρανία έστω για λίγες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ