Ο καθηγητής Σύψας ανατρέπει όσα ξέραμε: «Η ζέστη δεν σκοτώνει τον ιό»

Έρευνα αποκαλύπτει πότε θα βγούμε οριστικά από το lockdown

Όλα όσα είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η ζέστη σκοτώνει τον κορωνοϊό. Ο φονικός ιός έκανε την εμφάνισή του πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα και έχει αλλάξει όλες τις συνήθειές μας μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα βγήκε μετά από δύο σχεδόν από το lockdown έχοντας καταφέρει σημαντικά να διαχειριστεί καλά την κρίση.

Ωστόσο ο καθηγητής Νίκος Σύψας ανατρέπει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα. Ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής για τη διαχείριση του κορωνοϊού μίλησε στον ΣΚΑΪ και ανέτρεψε όλα όσα ξέρουμε για τη ζέστη και τον φονικό ιό.

«Η ζέστη δεν σκοτώνει τον κορωνοϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας. «Ο ιος επιβιώνει πολύ λιγότερο όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 25 βαθμούς αλλά δεν σκοτώνεται συνεχίζει να μεταδίδεται» σημείωσε σχετικά.

Ο καθηγητής Σύψας τόνισε ότι θα αποτελέσματα μετά από κάθε άρση μέτρων θα ανακοινώνονται μετά από δύο εβδομάδες. Παράλληλα επεσήμανε ότι όλες οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν τον Οκτώβριο για τη γρίπη ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στο νέο κορωνοϊό.

Όσον αφορά στα γυμναστήρια τα οποία θα ανοίξουν στις 29 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 18/5 από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, ο κ. Σύψας σημείωσε πως ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι μεγάλος λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους. Τέλος, για τα δημοτικά σχολεία, ο λοιμωξιολόγος δήλωσε πως, αν τα πράγματα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά, ο ίδιος θα εισηγηθεί να ανοίξουν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.