Αλλάζουν όλα στην ακτοπλοϊα: Χωρίς αυτό το έγγραφο κανείς δε θα μπορεί να ταξιδέψει

Οδηγίες: Έτσι θα γίνονται τα ακτοπλοϊκά ταξίδια το καλοκαίρι

Αυτό είναι το ερωτηματολόγιο που θα σου επιτρέπει να ταξιδέψεις.

Ο τρόπος που ταξιδεύουμε με πλοία αλλάζει εν μέσω πανδημίας, όχι μόνο στους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε πάνω στο πλοίο αλλά ακόμα και στην επιβίβαση. Όταν αυτή μπορεί να επιτραπεί καθώς ακόμα και αυτή η διαδικασία αλλάζει. Ένα απλό εισιτήριο και ταυτότητα δε θα αρκούν.

Για τους επιβάτες πλοίων που θα ταξιδεύουν πάνω από μισή ώρα θα είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση συγκεκριμένου ερωτηματολογίου.  Οι επιβάτες θα προμηθεύονται τα ερωτηματολόγια από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr)

Το ερωτηματολόγιο θα συμπληρώνεται και από τα μέλη του πληρώματος όταν πραγματοποιούν ταξίδια σε διεθνείς γραμμές.

Επιβάτες που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είχαν επαφές με κρούσματα covid-19 τις τελευταίες 14 ημέρες δε θα επιβιβάζονται στο πλοίο. Τα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος και θα κρατούνται στο πλοίο για δύο μήνες μετά την παράδοσή τους.

Αλλάζουν όλα στην ακτοπλοϊα: Χωρίς αυτό το έγγραφο κανείς δε θα μπορεί να ταξιδέψει Αλλάζουν όλα στην ακτοπλοϊα: Χωρίς αυτό το έγγραφο κανείς δε θα μπορεί να ταξιδέψει

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.