Το πρώτο ορόσημο μετά την χαλάρωση των μέτρων

Το πρώτο ορόσημο μετά την χαλάρωση των μέτρων

Τι θα δείξουν οι αριθμοί για τον αριθμό των κρουσμάτων.

Στην τρίτη φάση μπαίνει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά τις συνθήκες του lockdown που επικρατούσαν στη χώρα λόγω του κορωνοϊού. Η κατάσταση του περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών κράτησε σχεδόν δύο μήνες.

Από τις 4 Μαΐου ξεκίνησαν να αίρονται τα περιοριστικά μέτρα με το άνοιγμα των πρώτων εμπορικών καταστημάτων αλλά και την κατάργηση των SMS. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 11 Μαΐου άνοιξαν επιπλέον εμπορικά καταστήματα ενώ επέστρεψαν στις τάξεις οι μαθητές της τρίτης Λυκείου.

Την Κυριακή 17 Μαΐου άνοιξαν πάλι οι εκκλησίες ενώ από τη Δευτέρα 18 Μαΐου επέστρεψαν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εστίαση θα ανοίξει στις 25 Μαΐου μετά από απόφαση της κυβέρνησης.

Ήδη έχουν περάσει 14 ημέρες από την πρώτη άρση των μέτρων η εβδομάδα αυτή κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Μπορεί μέχρι σήμερα να μην υπήρχε εκτόξευση στον αριθμό των κρουσμάτων μέχρι σήμερα, ωστόσο οι επόμενες μέρες θα δείξουν πολλά πράγματα.

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς αν διαπιστωθεί αύξηση των αριθμών σε κρούσματα, τότε θα επανέλθουν κάποια περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο αυτά θα έχουν κάποιον τοπικό χαρακτήρα και όχι σε γενικό πλαίσιο. Εξάλλου έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση τα νέα μέτρα εφόσον παρθούν θα είναι στοχευμένα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.