Κορωνοϊός: Πολύ άσχημη εξέλιξη για τον Δρ. Ιωαννίδη

Αμφισβητούν την επιστημονική του εγκυρότητα.
Κορωνοϊός: Πολύ άσχημη εξέλιξη για τον Δρ. Ιωαννίδη

Δυσάρεστη τροπή πήρε η εμπλοκή του Δρ. Τζον Ιωαννίδη ως επικεφαλής σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ σχετικά με τον κορωνοϊό η οποία παρουσίαζε την πανδημία ως στατιστικά πιο ακίνδυνη από όσο εκτιμούν οι επιστήμονες και οι φορείς που επέβαλλαν lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Δρ. Ιωαννίδης σε συνεργασία με τους συναδέλφους του καθηγητές της σχολής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Τζέι Μπατατσάρια και Έραν Μπεντάβιντ έβαλαν την υπογραφή τους στην εν λόγω έρευνα η οποία τώρα βρέθηκε στο μικροσκόπιο λόγω «διαρροών» που επικαλείται το Buzzfeed. Διαρροές που θέλουν χρηματοδότη της μελέτης τον μεγαλοεπιχειρηματία Ντέιβντ Νίλμαν, ο οποίος είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης των αερογραμμών «JetBlue Airways».

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν, ο ίδιος είχε ανταλλάξει πληθώρα ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τους εμπλεκομένους καθηγητές καθόλη τη διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας, σύμφωνα με την οποία η επικινδυνότητα του ιού δεν είναι τόσο μεγάλη όσο παρουσιάστηκε. 

«Η πλειονότητα του πληθυσμού διατρέχει ελάχιστο κίνδυνο, όσο κινδυνεύετε να σκοτωθείτε ενώ οδηγείτε από το σπίτι στη δουλειά και ξανά πίσω», ανέφερε ο Δρ. Ιωαννίδης στο Fox. Ωστόσο, ορισμένοι έχουν διαφορετική άποψη. Αυτό τουλάχιστον απαοδεικνύει η ανώνυμη αναφορά στο αρμόδιο τμήμα του Στάνφορντ, η οποία κάνει λόγο για σύγκρουση συμφερόντων, από τη στιγμή που ο Νίλμαν έριξε χρήματα στη συγκεκριμένη μελέτη, η οποία κατέληξε να φτάνει σε ένα καθησυχαστικό αποτέλεσμα.

«Είναι αναπόφευκτος ο προβληματισμός για το κατά πόσο υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων στην περίπτωση των συγγραφέων της έρευνας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επίμαχη αναφορά.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίες στις αρχές Απριλίου είχε δηλώσει στο Daily Wire:

«Από το ξέσπασμα της πανδημίας, περνώ τις ημέρες και πολλές από τις νύχτες μου προσπαθώντας να βρω μία λύση για να σώσω όσο το δυνατόν περισσότερες από τις 40.000 θέσεις εργασίας για τις οποίες είμαι υπεύθυνος. Κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή που έρχεται», ενώ μετά τα αρνητικά σχόλια έσπευσε να υποστηρίξει το κύρος του καθηγητή Ιωαννίδη.

«Όταν όλα αυτά τελειώσουν, ο Δρ. Ιωαννίδης θα δικαιωθεί, αν και προς το παρόν δυσφημείται», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ