Κανένα ελαφρυντικό – Ισόβια συν 15 χρόνια για τους δύο δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Κανένα ελαφρυντικό - Ισόβια συν 15 χρόνια για τους δύο δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Ποια ήταν η πρόταση της Εισαγγελέα.

Την ισόβια κάθειρξη των δύο ενόχων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το 2018 ζήτησε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας. Επιπλέον ζήτησε να τους επιβληθούν 15 χρόνια για το κακούργημα του βιασμού της 21χρονης πριν τον φόνο της. Το δικαστήριο αποδέχτηκε την πρότασή της.

Το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν ενώ όπως αναφέρθηκε από την Εισαγγελέα υπάρχει δέσμευση του δικαστηρίου για επιβολή της ποινής για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» είπε η εισαγγελέας ενώ νωρίτερα οι δυο κατηγορούμενοι είχαν μέσω των δικηγόρων τους ζητήσει να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Ο Ροδίτης ζήτησε επιπλέον να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη. […]Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν» πρόσθεσε η εισαγγελέας μέσα σε χειροκροτήματα στην αίθουσα, τα οποία η έδρα ζήτησε να σταματήσουν.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.