Τα «μαζεύει» ο Σκέρτσος – Η απάντησή του στους επικριτές του για τη δίκη Τοπαλούδη

Τα «μαζεύει» ο Σκέρτσος - Η απάντησή του στους επικριτές του για τη δίκη Τοπαλούδη

Οι ανασκευασμένες δηλώσεις του υφυπουργού.

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης και ενώ η δίκη για τη δολοφονία συνεχίζεται και μετά την τοποθέτηση της εισαγγελέως Αριστοτελίας Δόγκα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τη δική του τοποθέτηση γύρω από τον τρόπο που θα έπρεπε να αποδίδεται η δικαιοσύνη.

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός έγραψε «Τον δικαστικό λειτουργό τον θελουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της δικαιοσυνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος.» ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από χρήστες των social media και την αντιπολίτευση, που τον κατηγόρησαν για ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Μετά τις εκτεταμένες αντιδράσεις και τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε, ο υφυπουργός σε νέες του δηλώσεις προσπάθησε να ανασκευάσει και να εξηγήσει ότι παρερμηνεύτηκαν τα γραφόμενά του, ενώ υποστήριξε ότι ήταν σκέψεις του προσωπικές ως πολίτη και όχι ως επίσημο όργανο της πολιτείας.

Στις νέες του δηλώσεις ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε:

«Μια ανάρτηση που έκανα στον προσωπικό μου λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ασύμμετρες -κατά την άποψή μου- αντιδράσεις ως δήθεν παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Θέλω να διευκρινίσω ότι εξέφρασα απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης, για το πώς αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία του κράτους δικαίου ανεξαρτήτως της εκδικαζόμενης υπόθεσης.

Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή. Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε η ανάρτησή μου. Επαναλαμβάνω την ευχή μου οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.