«Δεν έκανα αυτό που περίμεναν»: Η απάντηση Παπαδημούλη για τα 8 ακίνητα

«Δεν έκανα αυτό που περίμεναν»: Η απάντηση Παπαδημούλη για τα 8 ακίνητα

To nonpaper της ΝΔ και η απάντηση για την προέλευση των χρημάτων.

Την ευκαιρία να απαντήσει στις κατηγορίες που δέχτηκε οργανωμένα από Μέσα, social media αλλά και την κυβέρνηση, είχε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στην εκπομπή Open TV και τον Άκη Παυλόπουλο.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε από την αρχή των δηλώσεών του για μία οργανωμένη επίθεση που προήλθε από ένα nonpaper της Νέας Δημοκρατίας ενώ τόνισε τη νομιμότητα των χρημάτων που αναφέρονται στο πόθεν έσχες του, τόσο από την υψηλή του αμοιβή στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και από την περιουσία της γυναίκας του.

«Δέχθηκα μια επίθεση, νομίζω, οργανωμένη με nonpaper που έστειλε η ΝΔ και έχω την ευκαιρία τώρα να δώσω όλες τις εξηγήσεις, γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Η γυναίκα μου προέρχεται από εύπορη οικογένεια, οι ευρωβουλευτές έχουμε υψηλές αποδοχές, άρα η προέλευση των χρημάτων που δηλώνονται στο πόθεν έσχες είναι νόμιμη, φορολογημένη και πεντακάθαρη. Εγώ τα δηλώνω όλα και δεν τα κρύβω ούτε σε offshore, ούτε σε θυρίδες, ούτε σε κρυφούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, μέσω αχυρανθρώπων».

Στη συνέχεια πέρασε στο θέμα των 8 ακινήτων. Αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι ο μισθός του προέρχεται από την Ευρώπη και όχι από κρατικό χρήμα, ανέφερε τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται τα 8 ακίνητα αλλά και την ηλικία των κτιρίων που είναι τουλάχιστον 50 ετών.

«Έφερα χρήματα από το εξωτερικό για να αγοραστούν αυτά τα ακίνητα, τα οποία αγοράστηκαν πριν από 2,5 χρόνια στις τιμές της αγοράς, όχι από πλειστηριασμό, όπως ψευδώς λένε, και μεταβιβάστηκαν και τα οκτώ -τα έξι με υψηλή και τα δύο με πλήρη κυριότητα- την ίδια χρονιά στα δύο παιδιά μου, για τα οποία είμαι περήφανος», συμπλήρωσε ο Ευρωβουλευτής ενώ τόνισε ότι όλο αυτό γίνεται για να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να κρυφτούν τα 125 ακίνητα των κυβερνώντων υπουργών.

Κλείνοντας ανέφερε το επαγγελματικό αλλά και το οικογενειακό του ιστορικό: «Επειδή είχα παντρευτεί μια γυναίκα, με την οποία είμαστε μαζί από παιδιά, με σημαντική περιουσία, η οποία κληρονόμησε από τους γονείς της και μετρητά και ακίνητα, κι επειδή είχα δουλέψει κι εγώ κι η γυναίκα μου 25 χρόνια, εγώ ως μηχανικός, το 2004 που έκανα πρώτη φορά δήλωση πόθεν έσχες, σύμφωνα με τα δηλωμένα εμφανιζόμουν πλουσιότερους από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου και Κων/νο Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.