Έρχεται το Σαββατοκύριακο που θα «χτυπήσει» τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Έρχεται το Σαββατοκύριακο που θα «χτυπήσει» τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Αυτό που όλοι περίμεναν το καλοκαίρι έρχεται νωρίτερα.

Η αφρικανική σκόνη αναμένεται να κάνει το θαύμα της και για πρώτη φορά η παρουσία της να λειτουργήσει ευεργετικά για την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες σε επίπεδα πάνω από τους 33 βαθμούς.

Ήδη από σήμερα Τρίτη η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο της Αττικής θα κυμανθεί από 33-35°C με τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις και να έχουν ένταση 5-6 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30-32 βαθμούς με ηλιοφάνεια.

Τα καλά νέα για τις αφρικανικές θερμοκρασίες που περίμεναν οι επιστήμονες, οι οποίες «σκοτώνουν» τον ανθεκτικό covid-19, θα έρθουν μετά την Πέμπτη όταν αναμένεται καύσωνας.

Την Πέμπτη ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου ενώ την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί ο υδράργυρος θα ανέβει και άλλο και θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ σε περιοχές της Θεσσαλίας το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και 40°C.

Θυμίζουμε ότι σάιτ μετεωρολογικών προβλέψεων υπολόγιζαν ότι το καλοκαίρι αυτό θα είναι από τα πιο ζεστά της δεκαετίας και οι υψηλές θερμοκρασίες θα επισκέπτονταν την Ελλάδα από τα τέλη Μαΐου.

Όπως όμως όλα δείχνουν ο καύσωνας θα έρθει πολύ νωρίτερα, ακόμα και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.