Σε αυτά τα τρία νησιά θα αρθεί η απαγόρευση μετακινήσεων νωρίτερα

Σε αυτά τα τρία νησιά θα αρθεί η απαγόρευση μετακινήσεων νωρίτερα

Η απόφαση θα παρθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται οι εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων με θέμα την εισήγηση για συντομότερη άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων στα νησιά, όπως τη ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open η γενική απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων είναι πολύ πιθανό να γίνει την πρώτη Ιουνίου ενώ υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα να γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 25 Μαΐου.

Σε σχετικό όμως ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε η περίπτωση τρία νησιά να εξαιρεθούν από αυτήν την απόφαση και να ξεκινήσει η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων προς αυτά ακόμα νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου.

Τα τρία νησιά αυτά είναι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα. Τρία μεγάλα νησιά που ο γνώμονας της πιο σύντομης απελευθέρωσης των μετακινήσεων του γενικού πληθυσμού προς αυτά θα γίνει στη λογική ότι διαθέτουν ανθεκτικές υγειονομικές δομές, ανθεκτικότερες τουλάχιστον από άλλα μικρότερα νησιά.

Η απόφαση αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας και η ημερομηνία που δίδεται από τα ρεπορτάζ για τα τρία νησιά συμπίπτει με την εκκίνηση των πτήσεων από Φρακφούρτη και Μόναχο προς Αθήνα για την τουριστική περίοδο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.