Χάρμα ιδέσθαι: Η εντυπωσιακή βοηθός του Σωτήρη Τσιόδρα δε θυμίζει σε τίποτα λοιμωξιολόγο (Pics)

Εκπληκτικό: Ο βιο-ιατρικός εργαστηριακός επιστήμονας που εγκαλούσε τον Τσιόδρα ήταν τελικά… φοιτητής

Ποια τα καθήκοντα της αριστούχου ιατρού.

Eίναι νεαρή, είναι επιτυχημένη, με πολλές διακρίσεις, προσόντα και επιτυχίες στον χώρο της έρευνας και τον τελευταίο καιρό βρίσκεται επαγγελματικά στο πλευρό του Σωτήρη Τσιόδρα στο Αττικό Νοσοκομείο.

Ο λόγος για την εντυπωσιακή 35χρονη γιατρό Εβίτα Φράγκου η οποία τους τελευταίους πέντε μήνες, όπως όριζε η σύμβασή της, βρισκόταν στη Δ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική ως ακαδημαϊκή υπότροφος με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογία – Μονάδα Λοιμώξεων».

Τον τελευταίο μήνα όμως το αντικείμενό της την έφερε στο πλευρό του Σωτήρη Τσιόδρα καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Δ’ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο «Αττικόν». Μαζί έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Η αριστούχος Εβίτα Φράγκου έκανε αίτηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) όταν αυτό προκήρυξε την πλήρωση μιας θέσης ακαδημαϊκού υποτρόφου για τις ανάγκες υποστήριξης του κ. Τσιόδρα στο Αττικόν.

Η αίτησή της αξιολογήθηκε, μαζί με τις άλλες 8 που κατατέθηκαν, από τον ίδιο τον λοιμωξιολόγο και βρέθηκε στην κορυφή καταλαμβάνοντας τη μοναδική πρώτη θέση βάση της μοριοδότησης.

Η ενασχόλησή της τον τελευταίο μήνα είναι πολυεπίπεδη και αφορά τρεις τομείς. Την παρακολούθηση καθημερινά των ασθενών της Μονάδας Λοιμώξεων και στο τμήμα νοσηλείας των ασθενών με λοιμώξεις,  τη συμμετοχή της σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες με θέμα λοιμώξεις και τέλος τη διδασκαλία φοιτητών της Ιατρικής Σχολής για θέματα λοιμώξεων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.