Ο καθηγητής Σύψας προειδοποιεί: «Αυτή η επιλογή οδηγεί στην καταστροφή»

Ο καθηγητής Σύψας προειδοποιεί: «Αυτή η επιλογή οδηγεί στην καταστροφή»

Όλα όσα είπε για την τήρηση των μέτρων.

Επιλογή που οδηγεί στην καταστροφή χαρακτήρισε αυτή της παραβίασης των κανόνων συγχρωτισμού και υγιεινής ο Νίκος Σύψας. Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μίλησε στο Mega και τοποθετήθηκε για τις συγκεντρώσεις μεγάλου πλήθος σε μέρη όπως η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή.

Ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχουν δύο επιλογές. Αυτή της τήρησης των κανόνων υγιεινής και απόστασης και η δεύτερη η παραβίασή τους που θα οδηγήσει όπως είπε χαρακτηριστικά σε περισσότερα κρούσματα και διασωληνώσεις.

«Έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι ότι τηρούμε τους κανόνες, ιδιαίτερα τον κανόνα της απόστασης και της υγιεινής των χεριών και πηγαίνουμε σε ένα σχετικά καλό καλοκαίρι με διακοπές και τουρισμό» και η δεύτερη είναι η παραβίαση των κανόνων, «ακόμα και σε ομάδες», γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των διασωληνώσεων και σε νέα μέτρα. «Αυτές είναι οι δύο επιλογές. Η πρώτη είναι η σωστή επιλογή και η δεύτερη επιλογή είναι αυτή που θα μας οδηγήσει σε μία οικονομική αλλά και κοινωνική ζημιά και καταστροφή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Σύψας.

Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι με τις εικόνες συγχρωτισμού δε θα υπάρξει μείωση των κρουσμάτων. Όπως επεσήμανε έτσι είναι οι επιδημίες ενώ πρόσθεσε ότι αυτός ήταν ο φόβος με την άρση των μέτρων, ότι θα δημιουργηθούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Όσον αφορά τα ΜΜΜ ο καθηγητής σχολίασε ότι η χρήσης της είναι υποχρεωτική. Υπογράμμισε ωστόσο ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η χρήση της αλλά η παραβίαση του μέτρου της απόστασης που πρέπει να ισχύει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.