Το «μαγικό φίλτρο» των ελληνικών μασκών που ψάχνουν σε όλον τον κόσμο

Έρευνα αποκαλύπτει: Πού πιστεύει ο Έλληνας πως κολλάει κορωνοϊό

Πόσο γρήγορα στήθηκε μία επιχείρηση που μπορεί να αλλάξει την ασφάλεια των πολιτών στην Ελλάδα.

Με fast track διαδικασίες που κανονικά θα χρειάζονταν κοντά στον έναν χρόνο για αδειοδοτήσεις, μελέτες και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις προχώρησε μία από τις πιο σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις στην ψώρα για την παραγωγή μασκών ασφαλείας.

Το εγχείρημα στήθηκε πάνω σε προσωπικά κεφάλαια της εταιρείας «Πλαστικά Θράκης» και σκοπεύει να έχει σημαντικό μερίδιο στη διεθνή παραγωγή κάνοντας γνωστή την μάσκα made in Greece έχοντας ένα πολύ σημαντικό όπλο.

Ο λόγος για το υλικό meltblown, το ενδιάμεσο φίλτρο από προπυλένιο, το μη υφαντό μέρος της μάσκας το οποίο σε αντίθεση με τις άλλες μάσκες του εμπορίου που δίνουν προστασία επιπέδου 20%, το meltblown δίνει στις μάσκες το εκπληκτικό 98%.

Από τις ελάχιστες βιομηχανίες που το παράγουν σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η εταιρεία Don & Low της Σκωτίας που από το 1999 ανήκει στον Όμιλο Πλαστικά Θράκης. Στις εγκαταστάσεις της Θράκης θα κατασκευάζονται τα δύο από τα τρία στρώματα της μάσκας και το τρίτο θα φτιάχνεται στις εγκαταστάσεις της Σκωτίας με το δυσεύρετο ενδιάμεσο υλικό.

Το «μαγικό φίλτρο» των ελληνικών μασκών που ψάχνουν σε όλον τον κόσμο

Τα Πλαστικά Θράκης θα προμηθεύουν πρώτες ύλες για τη μονάδα παραγωγής στη Ξάνθη αλλά και σε μία μονάδα, άλλης εταιρίας, στη Λάρισα, με τη μονάδα στη Θράκη να έχει δυνατότητα παραγγωγής 100.000 μασκών ημερησίων και 3.000.000 τον μήνα.

Η εταιρεία μάλιστα αποφάσισε να δωρίσει το 50% των μασκών για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο στους πολίτες λόγω των επειγουσών αναγκών της κοινωνίας σε αυτήν την περίοδο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.