Το αστρονομικό νούμερο των sms που έστειλαν οι Έλληνες μέσα στην καραντίνα

Το αστρονομικό νούμερο των sms που έστειλαν οι Έλληνες μέσα στην καραντίνα

Πόσα αναλογούν ανά πολίτη.

Η σχεδόν δίμηνη καραντίνα τελείωσα σήμερα και μαζί της σταμάτησε να λειτουργεί η υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων sms στο 13033 για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση. Για κάποιους ήταν και ο μοναδικός τρόπος να μετακινηθούν νόμιμα όλες αυτές τις ημέρες, εφόσον δεν είχαν άλλα χαρτιά για επαγγελματική μετακίνηση.

Ο αριθμός σχεδιάστηκε από Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και λειτούργησε από τις 06:00 της 23ης Μαρτίου ως και τις 06:00 της 4ης Μαΐου.

Τα συνολικά μηνύματα που εστάλησαν στις 42 ημέρες αυτές άγγιξαν τα 110 εκατομμύρια. Κατά μέσο όρο καθημερινά, δηλαδή, στελνόντουσαν 2.619.000 τέτοια μηνύματα, πάνω από το ένα πέμπτου του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας.

Από τα στοιχεία που δίνει η ΓΓΤΤ ο μέσος όρος μηνυμάτων που εξυπηρετούνταν ανά λεπτό ήταν 1818 ενώ σε ώρες αιχμής αυτά έφταναν και τα 7.500 μηνύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν όλα τα μηνύματα επιτυχημένα λόγω λάνθασμένης δομής καθώς ο μέσος όρος επιτυχημένων ανά ημέρα έφτανε το 94.2%. Αυτό μεταφράζεται σε 204.000 μηνύματα καθημερινά που στέλνονταν λάθος και δεν έπαιρναν ποτέ επιβεβαίωση για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι συνολικές αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση ήταν πολύ περισσότερες καθώς τα στατιστικά αυτά αναφέρονται μόνο σε sms που εστάλησαν στο 13033, όχι στις χειρόγραφες αιτήσεις των πολιτών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.