Ο καθηγητής Ιωαννίδης ανατρέπει και πάλι όσα ξέραμε: «Τα lockdowns δεν είναι πια το σωστό φάρμακο»

Ο καθηγητής Ιωαννίδης ανατρέπει και πάλι όσα ξέραμε: «Τα lockdowns δεν είναι πια το σωστό φάρμακο»

Το ανατρεπτικό του άρθρο.

Βγαίνουν από την καραντίνα σταδιακά οι χώρες της Ευρώπης. Ο κορωνοϊός χτύπησε τη γηραιά Ήπειρο με χιλιάδες θυμάτα με την Ιταλία να κρατάει τη θλιβερή πρωτιά στην σχετική λίστα, ενώ ακολουθούν Μεγάλη Βρετανιά και Ισπανία.

Ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης δίνει νέα δεδομένα για την καραντίνα του κορωνοϊού. Ο διακεκριμένος καθηγητής του Στάνφορντ με άρθρο του στην Κυριακάτικη έκδοση των Times του Λονδίνου σημειώνει ότι οι χειρότεροι φόβοι για τον κορωνοϊό έχουν πλέον περάσει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής «ένα lockdown δεν είναι πλέον η δέουσα απάντηση, ιδίως με δεδομένες τις σοβαρά αρνητικές επιπτώσεις: μαζική ανεργία και αύξηση της οικιακής βίας, τα προβλήματα ψυχικής υγείας και παιδικής κακοποίησης, καθώς και οι θάνατοι που προκαλούνται από καθυστερημένη ή ματαιωμένη ιατρική θεραπεία». Σημειώνει μάλιστα ότι υπάρχει πλέον μία πιο αισιόδοξη εικόνα σε σχέση με αυτή που παρουσιαζόταν στο ξεκίνημα της πανδημίας.

Ο καθηγητής Ιωαννίδης επισημαίνει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων νοσούν με ήπια συμπτώματα ή καθόλου. Τονίζει μάλιστα ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσήσει είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτός που δείχνουν οι επίσημες στατιστικές.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης σημειώνει ότι ο κορωνοϊός είναι λιγότερο θανατηφόρος απ’ ότι είχε αρικά εκτιμηθεί. Σημειώνει μάλιστα ότι η θνητότητα είναι συγκρίσιμη με αυτή της σοβαρής εποχικής γρίπης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ιωαννίδη «ο κορωνοϊός είναι συχνά μια “νοσοκομειακή” λοίμωξη, που οι άνθρωποι κολλάνε στο νοσοκομείο. Επίσης ο ιός μπορεί να αποβεί ολέθριος σε όσους διαμένουν σε οίκους ευγηρίας: σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες περίπου οι μισοί θάνατοι προέρχονται από τέτοιες εγκαταστάσεις».

Εκτιμά μάλιστα ότι ο μεγάλος αριθμός θανάτων στο Μπέργκαμο και στη Νέα Υόρκη είναι γιατί μολύνθηκε μεγάλο ποσοστό του ιατρικού προσωπικού που μετάδωσε τον φονικό ιό σε άλλους ασθενείς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.