Θα έχει σχεδόν εξαφανιστεί: Ο ασφαλέστερος μήνας για να κάνεις διακοπές στην Ελλάδα χωρίς τον φόβο του covid-19

Επιτέλους μια ευχάριστη είδηση
Θα έχει σχεδόν εξαφανιστεί: Ο ασφαλέστερος μήνας για να κάνεις διακοπές στην Ελλάδα χωρίς τον φόβο του covid-19

Το ακούγαμε, το ευχόμασταν πλέον είναι και επίσημο. Η ευχάριστη είδηση που θέλαμε να ακούσουμε έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη.

Έρευνα του ΑΠΘ σε συνεργασία με ιταλικά πανεπιστήμια δείχνει την αντίδραση του ιού σε υψηλές θερμοκρασίες σαν αυτές του καλοκαιριού της χώρας μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealNews λοιπόν οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο covid-19 χάνει σχεδόν την μισή ισχύ του σε θερμοκρασία άνω των 28 βαθμών Κελσίου, ενώ σε θερμοκρασία άνω των 35 βαθμών σχεδόν σβήνει, με μείωση 70%.

Ο καθηγητής Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της σχετικής μελέτης μιλώντας στην εφημερίδα τόνισε σχετικά:

«Έχουμε διαπιστώσει ότι η θερμοκρασία άνω των 28 βαθμών Κελσίου σε συνδυασμό με την υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να μειώσει τη μεταδοτικότητα του SARS CoV-2 κατά 47%. Αν η θερμοκρασία φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου τότε η μείωση της μεταδοτικότητας θα φτάσει το 70%».

Όσο για το τι θα συμβεί το καλοκαίρι στη χώρα μας, η μελέτη δείχνει ότι Ιούνιο και Ιούλιο η επιδημία θα συνεχίσει την καθοδική πορεία της, ωστόσο από τα μέσα Αυγούστου και μετά θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για να προλάβουμε αναζωπύρωσή της.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, ο πιο ασφαλής μήνας για να κάνουμε διακοπές είναι ο Ιούνιος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ