Το τελευταίο crash test: Σε ισχύ αυστηροί έλεγχοι λόγω Πρωτομαγιάς

Έτσι θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων

Οι περιορισμοί και τα πρόστιμα ισχύουν στο ακέραιο.

Επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές για τον εντοπισμό τυχόν απείθαρχων λόγω Πρωτομαγιάς. Ο καλός καιρός αλλά και το γεγονός ότι η πέφτει Παρασκευή μπορεί να ωθήσει κάποιους συμπολίτες μας να μεταβούν στα εξωτικά τους ή σε εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.

Το υπουργείο Προστασίας του πολίτη έχει ρίξει στους δρόμους τρεις χιλιάδες αστυνομικούς. Από το πρωί γίνονται αυστηροί έλεγχοι όπως και το Πάσχα προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις αλλά και καταστάσεις συνωστισμού. Τα πρόστιμα άλλωστε παραμένουν ίδια.

Για όσους επιχειρήσουν να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής κοινότητα, το πρόστιμο κυμαίνεται στα 300 ευρώ ενώ είναι 150 για άσκοπες μετακινήσεις. Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των ατόμων και το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση είναι 1000 ευρώ ανά άτομο.

Όπως έχει τονιστεί πολλάκις η Πρωτομαγιά είναι το τελευταίο crash test για την κυβέρνηση πριν το ξεκίνημα της άρση των μέτρων τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Έλεγχοι των αστυνομικών αρχών θα υπάρχουν σε διόδια και παραδρόμους Εθνικών οδών. Μπλόκα θα στηθούν σε περιφερειακούς δρόμους, χωματόδρομους που οδηγούν σε ορεινούς όγκους ενώ αστυνομικοί θα περιπολούν διαρκώς τους δρόμους και όπου χρειάζεται θα κάνουν συστάσεις για αποφυγή συγκεντρώσεων.

Θα επιστρατευτούν ακόμη και drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας όπως ακριβώς και τις μέρες του Πάσχα. Δυνάμεις της αστυνομίας θα υπάρχουν και στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε όλα τα αστικά κέντρα όπου είναι προγραμματισμένες πορείες, προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και οι αποστάσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.