Η φύση τελειώνει τον κορωνοϊο: Αυτό θα ‘ναι το θερμότερο καλοκαίρι της δεκαετίας

Η φύση τελειώνει τον κορωνοϊο: Αυτό θα 'ναι το θερμότερο καλοκαίρι της δεκαετίας

Αυτό που δεν καταφέρνει ο άνθρωπος ίσως το καταφέρει η φύση.

Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις στις θερμοκρασίες μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να μην επαληθεύονται, έχουν όμως κατά καιρούς στο παρελθόν επιβεβαιωθεί και χρησιμεύσει στην προετοιμασία κατά κύριο λόγο σε αγροτικά ζητήματα. Αυτήν την περίοδο όμως το πιο σημαντικό ζήτημα σε παγκόσμια κλίμακα είναι η πανδημία και στην Ελλάδα οι θερμοκρασίες την περίοδο του καλοκαιριού είναι κρισιμότατες.

Οι περυσινές μακροπρόθεσμες προβλέψεις που έγιναν από αρχές Μαΐου για όλο το καλοκαίρι που θα ακολουθούσε έπεσαν μέσα σε μεγάλο βαθμό, αφού και οι βοριάδες και το ψυχρό καλοκαίρι που είχαν προβλεφθεί διήρκεσαν για ένα τουλάχιστον δίμηνο.

Φέτος οι προβλέψεις για το καλοκαίρι είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές για το θέμα εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το Weather Met Office το καλοκαίρι του 2020 προβλέπεται ένα από τα πιο θερμά των τελευταίων ετών σε όλη την Ευρώπη, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση.

Η φύση τελειώνει τον κορωνοϊο: Αυτό θα 'ναι το θερμότερο καλοκαίρι της δεκαετίας

Οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων από στατιστικές παρατηρήσεις τα τελευταία χρόνια βλέπουν διαρκώς τις μέσες θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, με το 2016 να είναι η χρονιά με το πιο θερμό καλοκαίρι, λόγω και του φαινομένου El Niño.

Αν οι προβλέψεις γι’ αυτό το καλοκαίρι επαληθευτούν η πανδημία του κορωνοϊού θα δεχτεί ένα μεγάλο χτύπημα. Οι καύσωνες μπορεί να λειτουργούν ανασταλτικά στην παραγωγικότητα των πολιτών αλλά με την πανδημία να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της παγκόσμιας κοινότητας, οι καύσωνες θα λειτουργήσουν ευεργετικά.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.