Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας.

Πεδίο διαφωνίας μεταξύ των επιστημόνων προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες για το άνοιγμα των σχολείων. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέφεραν ότι παιδιά μικρότερων βαθμίδων όπως τα δημοτικά σχολεία δε θα μπορούσαν να τηρήσουν τα μέτρα υγιεινής και αποστάσεων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 11 Μαΐου οι μαθητές της τρίτης Λυκείου θα επιστρέψουν στα θρανία. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαΐου θα επιστρέψουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου ενώ θα ανοίξουν και τα γυμνάσια.

Όσον αφορά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι εφόσον καταστεί δυνατόν θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Σήμερα Τετάρτη αναμένεται το υπουργείου Παιδείας μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα να δώσουν κατευθυντήριες γραμμές για το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός μαθητών και θα ξεπερνά τους 15 προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις. Άλλωστε αρχικά μόνο η τρίτη Λυκείου θα επιστρέψει στα θρανία.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει οι τάξεις να είναι ευάερες και ευήλιες ενώ θα πρέπει να υπάρχει και αντισηπτικό σε κάθε αίθουσα. Απαραίτητες κρίνονται και οι απολυμάνσεις σε κάθε αίθουσα. Ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το αν θα πρέπει οι μαθητές να φορούν μάσκες μέσα στις αίθουσες.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει αν διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα σε σχολείο. Το πιο πιθανό είναι πάντως στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι να μπει λουκέτο. Άλλωστε αυτό είχε συμβεί και τις πρώτες μέρες της κρίσης του κορωνοϊού προτού η κυβέρνηση κλείσει όλα τα σχολεία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.