300.000 μάσκες τη μέρα: Η ελληνική επιχείρηση που ξεκινά παραγωγή

Τιμή-σοκ: Πόσο πωλούνται οι μάσκες στη μαύρη αγορά

Στόχος να καλύψεις τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Υποχρεωτική θα είναι όπως όλα δείχνουν η χρήση μάσκας από την ημέρα που θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Όπως έχει τονίσει και ο Σωτήρης Τσιόδρας η μάσκα κρίνεται απαραίτητη ιδιαίτερα όταν ερχόμαστε σε επαφή με άλλους συνανθρώπους μας.

Όπως φαίνεται με μάσκα θα γίνεται η είσοδος και στα ΜΜΜ όπου ο κόσμος θα είναι αρκετός. Μία επιχείρηση στη Λάρισα θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μασκών φτάνοντας τις 300 χιλιάδες τη μέρα, και περίπου τα 9 εκατομμύρια κάθε μήνα.

Η παραγωγή των πρώτων μασκών «made in Greece» θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες. Αυτό επεσήμανε μιλώντας στο Open ο Αχιλλέας Νταβέλης, πρόεδρος του συνδέσμου Θεσσαλικών επιχειρήσεων βιομηχανιών.

Όπως τόνισε οι πρώτοι που θα λάβουν τις μάσκες ελληνικής παραγωγής θα είναι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχη κόντρα στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, η εταιρεία θα παράξει μάσκες τύπου 2 που έχουν δείκτη προστασίας 98%. Αν παραστεί ανάγκη βέβαια θα μπορούσε να βγάλει και μάσκες τύπου 3 με μεγαλύτερο δείκτη προστασίας. «Θα επιχειρήσουμε να πατάξουμε τη σημερινή αισχροκέρδεια. Θα προχωρήσουμε σε μία εθνική τιμολόγηση, η οποία θα επιτρέπει τόσο στο κράτος όσο και στους πολίτες να αποκτήσουν φθηνή πρόσβαση σε πιστοποιημένες προστατευτικές μάσκες» σημείωσε ο Αχιλλέας Νταβέλης.

Στόχος της εταιρείας είναι να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στην αγορά σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας υγειονομικό υλικό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.