Έτσι θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων – Τι θα συμβεί με τα SMS

Έτσι θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων - Τι θα συμβεί με τα SMS

Η σταδιακή αλλαγή στους περιορισμούς.

Κατά μία μέρα μετατέθηκε το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου θα ανακοινώσει το σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού. Η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί παρά τις διαρκείς συσκέψεις το Σαββατοκύριακο υπάρχουν ακόμη σημεία που πρέπει να διευθετηθούν προκειμένου να επιστρέψει σταδιακά η κανονικότητα στη χώρα.

Όπως έχει τονιστεί πάντως θα είναι μία αργή διαδικασία που θα πάρει χρόνο. Σύμφωνα με όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας την 4η Μαΐου θα γίνει η επανεκκίνηση της ζωής μας με το άνοιγμα μικρών εμπορικών καταστημάτων αλλά και των κομμωτηρίων. Φυσικά θα ισχύουν οι κανόνες υγιεινής και συνωστισμού.

Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης και στη συνέχεια πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα. Σε τρίτη φάση θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές μονάδες σε μία προσπάθεια να επαναλειτουργήσει ο τουρισμός.

Μεγάλο προβληματισμό δημιουργεί το άνοιγμα των σχολείων όπου δεν υπάρχει ακόμη κάτι οριστικό. Η διαφωνία των επιστημόνων είναι σημαντική και η απόφαση δεν μπορεί να παρθεί από τη μία στιγμή στην άλλη.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις όλα δείχνουν ότι καταργείται και το SMS στο 13033 και η βεβαίωση μετακίνησης αλλά θα εξακολουθούν να ισχύουν περιορισμοί στις μετακινήσεις. Δε θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει ακόμη τόσο εύκολα και να βγει στην επαρχία.

Στα ΜΜΜ ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι μελετάται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους επιβάτες. Ακόμη έχουν πέσει στο τραπέζι διάφορα μέτρα όπως η αλλαγή ωραρίου στο Δημόσιο και τα εμπορικά καταστήματα προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός τις ώρες αιχμής.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.