Ώρα αποφάσεων για την κυβέρνηση

Ώρα αποφάσεων για την κυβέρνηση

«Κλειδώνει» η άρση των μέτρων.

Οριστικοποιείται η επιστροφή στην κανονικότητα. Ομάδα λοιμωξιολόγων και επιστημόνων έχει περάσει το κατώφλι του Μαξίμου και μετέχει στην σύσκεψη που θα «κλειδώσει» την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Στη διευρυμένη σύσκεψη είναι ακόμη παρόντες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αλλά και οι Βασίλης Κοντοζαμάνης και Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Η καμπύλη μετάδοσης του ιού στην Ελλάδα είναι πλέον σταθερή ενώ οι αριθμοί βελτιώνονται σημαντικά μέρα με τη μέρα. Στη σημερινή σύσκεψη θα γίνει μία πρώτη αποτίμηση σε κυβερνητικό επίπεδο ενώ θα δοθεί και η τελική πρόταση των επιστημόνων για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Θα υπάρξει νέα σύσκεψη την Κυριακή με όλους τους αρμόδιους υπουργούς όπου θα καταρτιστεί ο οδικός χάρτης της σταδιακής άρσης των μέτρων. Όλες οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε νέο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό τη Δευτέρα 27 Απριλίου. Παράλληλα όπως έχει τονιστεί υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση, ιδιαίτερα για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς όπου πολλοί θα θελήσουν να εκμεταλλευθούν τον καλό καιρό και να εξορμήσουν στα εξοχικά τους.

Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και κατά την ενημέρωση της Παρασκευής ο καλός καιρός προσκαλεί τους πάντες να βγουν από το σπίτι. Επεσήμανε όμως ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου. Οι εικόνες στην Πειραϊκή αλλά και τον Εύοσμο αυτές τις μέρες με τον κόσμο έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση.

Πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα με όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, πρώτα θα ανοίξουν μικρά εμπορικά καταστήματα αλλά και κομμωτήρια. Σε γρίφο εξελίσσεται τι θα γίνει με τα σχολεία αφού είναι και το σημείο διαφωνίας των επιστημόνων. Σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση τα σχολεία θα μείνουν κλειστά μέχρι τις 11 Μαΐου.

Σε τρίτη φάση θα ανοίξουν εστιατόρια και καφέ, αθλητικές εγκαταστάσεις, αρχαιολογικοί χώροι και τουριστικά καταλύματα. Πρέπει να πούμε ότι ακόμη και μετά την άρση των μέτρων θα ισχύουν οι κανόνες υγιεινής αλλά και συνωστισμού. Οι υπάλληλοι θα φορούν γάντια και μάσκα ενώ θα πρέπει να τηρούνται και οι αποστάσεις των δύο μέτρων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.