Δεν είναι εμβόλιο: Τι ακριβώς κάνει το φάρμακο που ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Εκπληκτικό: Ο βιο-ιατρικός εργαστηριακός επιστήμονας που εγκαλούσε τον Τσιόδρα ήταν τελικά… φοιτητής

Πόσο ενθαρρυντικά είναι όσο ανέφερε για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Η καθημερινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα φέρνει χιλιάδες ανθρώπους μπροστά από τις θόνες τους, όχι μόνο περιμένοντας να ακούσουν τα νούμερα των νέων κρουσμάτων ή κάποια πιθανή χαλάρωση των μέτρων.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι για πολλούς η επαφή τους με τις εξελίξεις την παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας στον αγώνα της για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του. Στην ενημέρωση της Παρασκευής ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά από πολύ καιρό μίλησε για μία ελπιδοφόρα εξέλιξη των ερευνών για φάρμακα που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Ο ειδικός λοιμωξιολόγος ήταν πολύ προσεκτικός, όπως πάντα αναφερόμενος στο φάρμακο EIDD-2801, του οποίου οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν στα ποντίκια και ξεκινάει η διαδικασία δοκιμών σε ανθρώπους.

Το φάρμακο δεν είναι σε καμία περίπτωση εμβόλιο, δεν προλαμβάνει ούτε δημιουργεί αντισώματα προστατεύοντας από τη μεγάλη διασπορά του ιού. Το φάρμακο που αναπτύσσει επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Emory στις ΗΠΑ, φαίνεται να μειώνει τη μεγάλη βλάβη που προκαλεί ο covid -19 στους πνεύμονες.

Η εκτίμηση του Σωτήρη Τσιόδρα είναι ότι τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών είναι αρκετά ενθαρρυντικά και περιμένουμε την επαλήθευση των προκαταρκτικών ερευνητικών δεδομένων για τις προσδοκίες πως το φάρμακο θα βελτιώσει τις επιπτώσεις του ιού στους ανθρώπινους πνεύμονες.

Αν οι προσδοκίες επαληθευτούν αναμένεται η κυκλοφορία του φαρμάκου και με την μορφή χαπιού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.