Σε μία κλωστή όλα: Το παράδειγμα της λαϊκής που δείχνει ότι όλα μπορούν να στραβώσουν

Σε μία κλωστή όλα: Το παράδειγμα της λαϊκής που δείχνει ότι όλα μπορούν να στραβώσουν

Φαίνεται πως η καραντίνα δεν άλλαξε πολλά.

Θεωρητικά οι λαϊκές θα έπρεπε να εφαρμόζουν τα ίδια μέτρα που ισχύουν στα ανοιχτά σούπερ μάρκετ και όσα καταστήματα δεν έχουν κλείσει και εξυπηρετούν ακόμα πελάτες. Θεωρητικά οι αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται ακόμα και σε έναν ανοιχτό χώρο όπως είναι αυτός μίας λαϊκής αγοράς θα έπρεπε να είναι αποστάσεις ασφαλείας.

Σε κάποιες λαϊκές αγορές όμως φαίνεται πως το «θεωρητικά» απέχει πολύ από το πρακτικά αφού συνεχίζεται η εξυπηρέτηση του κόσμου χωρίς η πλειοψηφία των παραγωγών και του κόσμου να ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις ασφαλείας.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε εικόνες, τις οποίες ελάχιστοι περίμεναν να δουν τόσες εβδομάδες μετά την επίσημη έναρξη της καραντίνας και στο σταδιακό κλείσιμο των επιχειρήσεων. Εκατοντάδες κόσμου να στοιβάζεται στους δρόμους μπροστά από τους πάγκους και ελάχιστοι να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, ακόμα πιο λίγοι να φορούν μάσκες ή γάντια.

Η λαϊκή αγορά στην οποία βρέθηκε ο φωτογραφικός φακός ως μάρτυρας ήταν στο Παλαιό Φάληρο αλλά είναι σχεδόν δεδομένο ότι οι ίδιες συνθήκες θα υπάρχουν και σε άλλες λαϊκές. Είναι το είδος της συγκεκριμένης αγοράς που δεν μπορούν να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι κανόνες, ούτε να στηθούν στο έδαφος συγκεκριμένα σημάδια, ούτε επαρκεί ο χώρος για να υπάρχει αναμονή σε απόσταση ανάμεσα στο κάθε πάγκο.

Μπορεί μία τέτοια κατάσταση να συνεχιστεί ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το ποσοστό του κόσμου που επισκέπτεται τις λαϊκές αυτήν την περίοδο είναι αρκετά μικρότερο απ’ ό,τι συνήθως; Μήπως ο τρόπος διαχείρισης των υπαίθριων λαϊκών αγορών είναι μία βραδυφλεγής βόμβα στην όλη προσπάθεια του πληθυσμού;

Σε μία κλωστή όλα: Το παράδειγμα της λαϊκής που δείχνει ότι όλα μπορούν να στραβώσουν

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.