Αυτές τις παράπλευρες απώλειες του κορωνοϊού δεν τις υπολογιζε κανείς

Αυτές τις παράπλευρες απώλειες του κορωνοϊού δεν τις υπολογιζε κανείς

Το άνοιγμα των δικαστηρίων περιμένουν πολλά... ζευγάρια.

Το «πάγωμα» της αγοράς μετά τα σκληρά μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων, της καραντίνας του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού και το κατέβασμα των ρολών σε υπηρεσίες έφερε κάποιες παράπλευρες απώλειες το εύρος των οποίων δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα, όμως οι ενδείξεις για το τι θα ακολουθήσει είναι ήδη εμφανείς από τα πρώτα στοιχεία.

Όπως αναφέρουν νομικοί που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι αιτήσεις, τα τηλεφωνήματα και το ενδιαφέρον των υπό την καραντίνα ζευγαριών για να ξεκινήσουν τη διαδικασία νέων διαζυγίων έχουν αυξηθεί σε αυτό το διάστημα.

Τα δικαστήρια παραμένουν κλειστά και μόνο ένα μέρος τους αρχίζει να επανέρχεται σιγά σιγά, όμως οι πολίτες περιμένουν τις αποφάσεις ώστε μόλις ανοίξουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση διαζυγίων.

Παράλληλα όλες οι υποθέσεις διαζυγίων και επιμέλειας τέκνων που είχαν ξεκινήσει έχουν μπει στον πάγο και περιμένουν την επιστροφή της ομαλής λειτουργίας των δικαστηρίων για να κλείσουν και να ολοκληρωθούν, με τους εμπλεκόμενους να βρίσκονται σε μία περίεργη κατάσταση «ομηρίας» όπου επιβάλλεται σε κάποιες περιπτώσεις η συνεύρεση στους ίδιους χώρους ενός σπιτιού των δύο πλευρών.

Υπάρχουν και όλοι αυτοί των οποίων οι δικαστικές υποθέσεις έχουν τελειώσει όμως δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά του διαζυγίου στα ληξιαρχεία των περιοχών που διαμένουν, δείχνοντας ότι η επιστροφή στη δικαστική και νομική κανονικότητα θα έχει αυξημένη δουλειά για όλους τους φορείς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.