Παράδειγμα προς μίμηση! Αστυνομικοί βοηθούν ηλικιωμένους εν μέσω πανδημίας

Παράδειγμα προς μίμηση! Αστυνομικοί βοηθούν ηλικιωμένους εν μέσω πανδημίας

Μια συγκινητική ιστορία από τις Σέρρες.

Είναι τα κυριότερα μέλη των λεγόμενων «ευπαθών» ομάδων. Αρκετοί ηλικιωμένοι, σε όλη την επικράτεια της χώρας, αφενός διαμένουν σε δυσπρόσιτες περιοχές, αφετέρου αρκετοί δεν έχουν κάποιον για να τους βοηθήσει ή, έστω, να βγει για ψώνια.

Κι όμως στις Σέρρες βρέθηκε η λύση, και μάλιστα με πρωτοβουλία εθελοντών αστυνομικών. Η Ελπίδα Ζαγορά, προϊσταμένη της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Σερρών, μαζί με αρκετούς συναδέλφους της έχει σταθεί δίπλα σε δεκάδες ηλικιωμένους και, κυριολεκτικά, τέθηκαν στη διάθεσή τους: για ψώνια από το μάρκετ, για πληρωμή λογαριασμών, για οτιδήποτε χρειαστούν.

Η Ελπίδα, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι έχει αποκτήσει πλέον προσωπική σχέση με τους περισσότερους από τους ηλικιωμένους σερραϊκών χωριών και τους προτρέπει να της τηλεφωνούν ανά πάσα ώρα και στιγμή! Φορώντας, πάντα μάσκα και γάντια, προσφέρει ένα μεγάλο και σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Παράδειγμα προς μίμηση! Αστυνομικοί βοηθούν ηλικιωμένους εν μέσω πανδημίας

«Αποστολή των ΚΑΜ δεν είναι μόνο η καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά η διείσδυση -μέσα στο κοινωνικό σύνολο- χωριών που είναι απομακρυσμένα από την πόλη. Εξυπηρετούμε ειδικά ανθρώπους της τρίτης ηλικίας», που μαζί με τους συναδέλφους της δέχονται κλήσεις για θεώρηση γνήσιου υπογραφής, για έκδοση ταυτότητας ή διαβατηρίου, για οτιδήποτε. Και σπεύδουν με χαρά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.