Παρατείνονται μέχρι να… αρθούν τα περιοριστικά μέτρα

Τα σενάρια για την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας

Ημερομηνία - ορόσημο η 4η Μαΐου.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Η χώρα μας τα έχει καταφέρει πολύ καλά μέχρι σήμερα γι’ αυτό και οι αριθμοί κρουσμάτων αλλά και διασωληνωμένων διαρκώς μειώνονται.

Το έχει τονίσει άλλωστε πολλές φορές και ο Σωτήρης Τσιόδρας με τον Νίκο Χαρδαλιά στις ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας. Σταδιακά όλο και πιο έντονη γίνεται η κουβέντα για άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί εδώ και περίπου έναν μήνα.

Ήδη ανακοινώθηκε νέο μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό. Σε αυτό θα δοθούν στη δημοσιότητα οι άξονες επιστροφής στην κανονικότητα. Όπως έχει γραφτεί κατά η ημερομηνία – σταθμός για την άρση των μέτρων θα είναι η 4η Μαΐου.

Μέχρι τότε παρατάθηκαν τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας. Σημειώνεται ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία ίσχυαν μέχρι τις 27 Απριλίου αλλά το γεγονός ότι μεσολαβεί η Πρωτομαγιά και πολλοί πολίτες είναι πιθανό να μεταβούν σε εξοχικά έφεραν νέα παράταση.

Όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το σχέδιο μετάβασης στην όποια κανονικότητα θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε πρώτη φάση θα ανοίξουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα αλλά και τα κομμωτήρια προκειμένου να γίνει η επανεκκίνηση στην οικονομία. Σε δεύτερη φάση θα ανοίξουν τα σχολεία και οι χώροι εστίασης και στη συνέχεια οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα τουριστικά καταλύματα και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Πρέπει να πούμε ότι θα πρέπει να τηρούνται και πάλι οι αποστάσεις αλλά και οι κανόνες υγιεινής σε κάθε περίπτωση. Όπως έχει τονιστεί πολλάκις αν η κατάσταση ξεφύγει και πάλι τότε ορισμένα μέτρα θα επανέλθουν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.