Ξεπέρασε τον κορωνοϊό και ξανακόλλησε: Αυτό είναι το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας

Εξίσου σοβαρό με τα υπόλοιπα: Το σύμπτωμα του κορωνοϊού που πολλοί αγνοούν

Xωρίς εμβόλιο δεν υπάρχει η ασφάλεια της καραντίνας.

Όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε μία διαρκή καραντίνα με τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών να έχουν πάρει πολύ σκληρά μέτρα με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, καραντίνα δισεκατομμυρίων πολιτών στα σπίτια τους, κλειστά σύνορα, νέα πρωτόκολλα ασφαλείας και με την οικονομία να μπαίνει σε μία παγκόσμια ύφεση για την οποία κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις ακόμα.

Παρόλα αυτά το πραγματικό πρόβλημα της πανδημίας, αυτό που δεν αφήνει ακόμα περιθώρια για αισιοδοξία, αλλά ούτε και οριστική κατάργηση των σκληρών μέτρων από τις κυβερνήσεις, οι οποίες φαίνεται να κρατούν σταθερά τα νούμερα των κρουσμάτων, είναι η μη ύπαρξη του εμβολίου.

Όσο και να γίνονται προσπάθειες για επιπεδοποίηση της καμπύλης υπάρχει ο ορατός κίνδυνος του δεύτερου κύματος σε κάθε χώρα. Χωρίς εμβόλιο η ανοσία της αγέλης είναι ένα μακρινό όνειρο και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

Ακόμα και να έχει περάσει κάποιος τον κορωνοϊό, ακόμα και αν δε νόσησε βαριά με έντονα συμπτώματα, ακόμα και αν ήταν ασυμπτωματικός και να έχει περάσει τις 15 ημέρες της καραντίνας χωρίς επαφές, δεν εξασφαλίζεται σε καμία περίπτωση ότι δε θα ξανακολλήσει άμεσα.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τερματοφύλακας της Αταλάντα, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στις 24 Μαρτίου στο covid-19. Λιγότερο από έναν μήνα μετά ο Ιταλός γκολκίπερ ξαναβρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ξαναβόζοντάς τον στα ίδια πρωτόκολλα καραντίνας.

 

Το παράδειγμα αφορά έναν 27χρονο αθλητή, όχι κάποιο κρούσμα που ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Τι θα γίνει με όλους όσους νόσησαν βαριά και ξεπέρασαν με πολλή δυσκολία τη νόσο; Χωρίς εμβόλιο κανείς δεν εγγυάται ότι θα είναι το ίδιο τυχεροί σε μία πιθανή δεύτερη νοσηλεία τους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.