Το φιάσκο στο πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης έφερε την κατάργησή τους

Το φιάσκο στο πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης έφερε την κατάργησή τους

Τι θα γίνει με τα 600 ευρώ των επιστημόνων.

Διαφημίστηκαν πολύ, έκαναν μεγάλο «κρότο» στα social media όταν αποδείχτηκε η προχειρότητα στο στήσιμό τους και η έλλειψη επιστημονικής κατάρτισης μερίδας από αυτά και καταργούνται πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τα προγράμματα τηλεκατάρτισης (Voucher), καταργούνται μετά και από τον σάλο που προκλήθηκε τις πρώτες ημέρες λειτουργίας τους. Ο ίδιος ο υπουργός είχε μιλήσει πριν από λίγες ημέρες για ελάχιστα ορθογραφικά λάθη σε μόνο μία μικρή μερίδα από τα χιλιάδες ιδιωτικά ΚΕΚ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, όμως λίγες ημέρες μετά προχώρησε στην οριστική κατάργησή τους.

Ένα θέμα το οποίο είχε παίξει πάρα πολύ στα social media με αποκαλύψεις των ίδιων των επαγγελματιών, είχε περάσει στα «ψιλά» από τα ΜΜΕ, όμως όπως φαίνεται τα προβλήματα που υπήρχαν ήταν πολλά περισσότερα από όσα παραδεχόταν το υπουργείο.

Η απόφαση όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ είναι του ίδιου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και την ίδια ώρα ξεκινάει, όπως χαρακτηριστικά, γράφει η ανακοίνωση: «η αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού».

Στο κομμάτι που αφορά άμεσα χιλιάδες επιστημόνων, δεκάδων ειδικοτήτων, οι οποίοι γράφτηκαν κανονικά σε όλα αυτά τα προγράμματα, η ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας αναφέρει ότι όλοι οι επαγγελματίες που αφορούσε αυτό το πρόγραμμα θα λάβουν κανονικά τα 600 ευρώ που αναλογούσαν στον καθένα για τον μήνα Απρίλιο.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι το περιεχόμενο αυτών των προγραμμάτων, σε πολλά σημεία του,  δεν υπηρετούσε τον λόγο που είχαν προεπιλεχθεί από την Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.