Έλληνες επιστήμονες: Γιατί θεωρούν ότι είναι επικίνδυνο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία

Έλληνες επιστήμονες: Γιατί θεωρούν ότι είναι επικίνδυνο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία

Τι υποστηρίζει μερίδα της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Απόψε είναι η κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία και θα αποφασίσει τα μέτρα καταγραφής της διασποράς του ιού στην κοινότητα μέσα από ειδικές εξετάσεις και τεστ για αντισώματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του εξειδικευμένου σε θέματα υγείας σάιτ iatropedia.gr, μερίδα επιστημόνων της επιτροπής διαφωνεί έντονα με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων μέσα στον Μάιο με τις αντιρρήσεις της να εδράζονται στην ιδιομορφία που έχουν τα δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η μερίδα αυτή των επιστημόνων υποστηρίζει ότι στα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι αρκετά πιο δύσκολο να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Οι αποστάσεις ασφαλείας σε ένα πιθανό άνοιγμα των δημοτικών σχολείων είναι δύσκολο να ακολουθήσουν κάποιο πρωτόκολλο με αποτέλεσμα να ελοχεύει ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

Επειδή ακριβώς το άνοιγμα των σχολείων θα συμπέσει με τον σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, με άρση των πολύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ο κίνδυνος στις ηλικίες αυτές, οι οποίες είναι και οι πιο κρίσιμες αφού χρειάζονται την επίβλεψη των γονέων στο σπίτι, μεγαλώνει καθώς πολλά από τα παιδιά αυτά αν νοσήσουν θα είναι ασυμπτωματικά και επομένως η καραντίνα δε θα μπορεί να επιβληθεί μέχρι να νοσήσει κάποιος ενήλικας τον οποίον θα έχουν κολλήσει.

Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν το απόγευμα, μαζί και τα νέα μέτρα που θα λειφθούν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.