Πρωτομαγιά όπως… Πάσχα: Αργία μέσα στο σπίτι

Πρωτομαγιά όπως... Πάσχα: Αργία μέσα στο σπίτι

«Φρένο» στα όποια σχέδια για τριήμερο στην εξοχή.

«Φρένο» σε οποιεσδήποτε σκέψεις των πολιτών για εξορμήσεις εν όψει της Πρωτομαγιάς βάζει η κυβέρνηση. Η Ελλάδα τα έχει πάει καλά στην κρίση του κορωνοϊού ωστόσο όπως έχουν τονίσει και ο Σωτήρης Τσιόδρας με τον Νίκο Χαρδαλιά τυχόν ελαστικότητα θα φέρει μεγαλύτερο κίνδυνο.

Το τριήμερο του Πάσχα κύλησε πολύ καλά με βάση τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα. Οι παραβάσεις ήταν ελάχιστες ενώ και οι φωτογραφίες με την άδεια Αθήνα ήταν κάτι ασυνήθιστο για την πολυσύχναστη πρωτεύουσα. Το γεγονός αυτό έχει φέρει στο τραπέζι την άρση ή χαλάρωση των μέτρων.

Αξίζει να πούμε ότι σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Με δεδομένο ότι η Πρωτομαγιά είναι μέρα Παρασκευή δε θα είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που θα κοιτάξουν να εκμεταλλευθούν και το Σαββατοκύριακο αλλά και τον καλό καιρό για να ξεχυθούν στα εξοχικά.

Ωστόσο η κυβέρνηση βάζει «φρένο» σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Όπως έχουν τονίσει τα κυβερνητικά στελέχη την Πρωτομαγιά θα ισχύει ότι και το Πάσχα ενώ μέχρι να ξεκαθαριστεί αν θα υπάρξουν και πάλι εκτεταμένοι έλεγχοι σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και αυστηρά πρόστιμα.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Λευτέρη Οικονόμου για το συγκεκριμένο θέμα. Ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη σημείωσε στον ΑΝΤ1 ότι η πειθαρχία που έδειξαν οι πολίτες: «δίνει το δικαίωμα στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή, αλλά και στην κυβέρνηση, να εξετάζει κάποια μέτρα μετά τις 27 Απριλίου, τα οποία ελπίζουμε μέχρι και τότε να καταγραφούν τα θετικά αποτελέσματα, να περάσουμε και την Πρωτομαγιά και σιγά-σιγά να προχωρήσουμε, βήμα-βήμα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.