«Έφυγε σαν να ανατινάχτηκε»: Τι λένε οι γιατροί για τον 35χρονο χωρίς υποκείμενο νόσημα που έσβησε από κορωνοϊό

«Έφυγε σαν να ανατινάχτηκε»: Τι λένε οι γιατροί για τον 35χρονο χωρίς υποκείμενο νόσημα που έσβησε από κορωνοϊό

Ο άτυχος άνδρας έσβησε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ένας 35χρονος είναι το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο άτυχος άνδρας που δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η περίπτωση του θυμίζει εκείνη του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη που έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. Ο άτυχος 35χρονος ήταν πατέρας ενός παιδιού.

Η είδηση του θανάτου του 35χρονου άνδρα έχει συγκλονίσει τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείο.

«Ξαφνικά σταμάτησε η καρδιά του. Χωρίς καμία ένδειξη. Ο ασθενής είχε τον πυρετό του, χωρίς όμως να εμπνέει κάποια ανησυχία. Και ξαφνικά έφυγε… Σαν να …ανατινάχθηκε. Είναι τραγικό γιατί δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Ούτε να χορηγήσουμε κάποιο φάρμακο και να προλάβουμε την κατάσταση», περιγράφουν τις τραγικές στιγμές στο ethnos.gr λίγο μετά το θάνατο του ασθενούς.

Ο Στέφανος Χατζηλιάδης, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος περιέγραψε τις τρομερές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν:

«Δεν ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι ένα τραγικό περιστατικό. Έσφιξαν οι καρδιές μας. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους στο νοσοκομείο. Έχουμε σοκαριστεί. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία. Οι προστατευτικές στολές που φοράμε είναι πολύ βαριές και δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο μας. Στάζουμε από τον ιδρώτα».

Ο άτυχος 35χρονος νόσησε πριν δέκα μέρες και είχε στην αρχή ήπια συμπτώματα. Πήγε στο νοσοκομείο όταν ο πυρετός επέμενε και η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.