Πότε «κλειδώνει» η κυβερνητική απόφαση για την άρση των μέτρων

Πότε «κλειδώνει» η κυβερνητική απόφαση για την άρση των μέτρων

Διαρκείς οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο.

Όλο και λιγότερα είναι τα κρούσματα που ανακοινώνει καθημερινά ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Η πορεία της καμπύλης του ιού στην Ελλάδα εξελίσσεται ομαλά και με βάση τις εικόνες συμμόρφωσης τις ημέρες του Πάσχα, τότε θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η άρση των μέτρων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε τη Δευτέρα ότι τα μέτρα ισχύουν κανονικά μέχρι τις 27 Απριλίου. Όπως έχει σημειωθεί η ημερομηνία ορόσημο για την άρση των περιορισμών είναι 4η Μαΐου οπότε και θα ξεκινήσει η επιστροφή στην κανονικότητα.

Φυσικά θα πρόκειται για μία πολύ προσεκτική διαδικασία η οποία θα κρατήσει αρκετά. Τυχόν πισωγύρισμα θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως αναφέρει το ethnos.gr στο κυβερνητικό επιτελείο γίνονται διαρκείς συσκέψεις για την εκπόνηση του τελικού σχεδίου.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν πριν από την Πέμπτη, το αργότερα μέχρι την Παρασκευή. Το πιο πιθανό πάντως είναι όταν υπάρξει το τελικό σχέδιο εξόδου από τους περιορισμούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απευθύνει νέο διάγγελμα στους πολίτες της χώρας.

Σύμφωνα με το ethnos.gr συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης υπό τον Άκη Σκέρτσο, υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό η ειδική ομάδα αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες, ειδικούς επιστήμονες και εκπροσώπους συναρμόδιων υπουργείων για την εκπόνηση της τελικής πρότασης για την τμηματική άρση των περιορισμών. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ζητηθεί από όλα τα συναρμόδια υπουργεία να καταθέσουν τις προτάσεις τους ανά τομέα και με βάση αυτές αναμένεται να καταρτιστεί και το τελικό πλάνο.

Το κυβερνητικό επιτελείο θα λάβει υπόψη τα μοντέλα άλλων χωρών που βρίσκονται πιο μπροστά από την Ελλάδα σε ο,τι αφορά την επιδημιολογική καμπύλη. Κύριο μέλημα θα είναι η δημόσια υγείας αλλά και η ψυχολογία των πολιτών μετά από πέντε εβδομάδα καραντίνας. Επείγον είναι το αίτημα το οικονομικού επιτελείου για επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.