Θα μπορέσουμε να πάμε διακοπές το καλοκαίρι; Κορυφαίος λοιμωξιολόγος δίνει την απάντηση

Θα μπορέσουμε να πάμε διακοπές το καλοκαίρι; Κορυφαίος λοιμωξιολόγος δίνει την απάντηση

Ο Νίκος Σύψας απαντά στο ερώτημα που προβληματίζει τους Έλληνες.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο επιτυχημένος λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας ανοίγοντας το κεφάλαιο «καλοκαιρινές διακοπές εν μέσω πανδημίας».

Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί μεγάλο μέρος των Ελλήνων, οι οποίοι τέτοια εποχή άλλες χρονιές είχαν ήδη αρχίσει να οργανώνουν τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο.

Τελικά το καλοκαίρι του 2020 θα καταφέρουμε να πάμε διακοπές και να απολαύσουμε τα μπάνια μας;

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων, η απάντηση είναι ναι. Όχι όμως χωρίς κανόνες. Όπως δήλωσε ο επιστήμονας, θα μπορέσουμε να πάμε διακοπές και να απολαύσουμε τα μπάνια μας στις παραλίες, υπακούοντας όμως στους επιβεβλημένους κανόνες που θα αφορούν στις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, όπως θα συμβαίνει και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο.

Πράγματι, η μεταδοτικότητα του ιού πέφτει τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν αμέσως στην κανονικότητα.

Σε ό,τι αφορά στον τουρισμό, ο ίδιος έκανε λόγω για «επιλεγμένο τουρισμό», εκτιμώντας πως στη χώρα μας θα μπορέσουν να έρθουν τουρίστες, όχι όμως μαζικά όπως συνέβαινε τα περασμένα χρόνια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.