Οι πολίτες υπάκουσαν στις απαγορεύσεις το Πάσχα

Οι πολίτες υπάκουσαν στις απαγορεύσεις το Πάσχα

Ελάχιστες οι παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων.

Ένα διαφορετικό Πάσχα πέρασε η Ελλάδα αλλά και ολόκληρος ο κόσμος λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο καλός που επικρατούσε έφερε προβληματισμό στην κυβέρνηση ως προς την τήρηση των απαγορεύσεων μετακίνησης αυτές τις μέρες. Μην ξεχνάμε ότι τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς είχαν τονίσει ότι οι μέρες αυτές και η τήρηση των μέτρων θα έκριναν την άρση των μέτρων.

Όπως φαίνεται όμως οι πολίτες έδειξαν σημάδια υπακοής κατά τη διάρκεια των κρίσιμων αυτών ημερών. Ο οβελίας ψήθηκε σε μπαλκόνια και αυλές σε πολλές περιπτώσεις αλλά και στον φούρνο, με τις φωτογραφίες να γίνονται viral με τις σούβλες στα μπαλκόνια.

Μπορεί να υπήρξαν εικόνες συνωστισμού όπως στον Φλοίσβο και το Κορδελιό όπου οι κάτοικοι έστησαν γλέντι και χόρευαν πιασμένοι χέρι χέρι ωστόσο η πλειοψηφία των πολιτών υπάκουσε. Οι φωτογραφίες από την Αθήνα την Κυριακή του Πάσχα είναι εντυπωσιακές με την πρωτεύουσα να θυμίζει έρημη πόλη.

Ο αυστηρός περιορισμός των Ελλήνων τις μέρες του Πάσχα αποτυπώνεται και στους αριθμούς. Οι αυστηροί έλεγχοι της Αστυνομίας από ξηράς και αέρος έδειξαν 85 παραβιάσεις το Μεγάλο για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας. Ο αριθμός ήταν ακόμη μικρότερος την Κυριακή του Πάσχα όπου σημειώθηκαν 52 παραβιάσεις.

Θυμίζουμε ότι τα μέτρα ήταν αυστηρά. Το πρόστιμο για τους παραβάτες ήταν 300 ευρώ για τον οδηγό και 150 στον συνοδηγό ενώ αφαιρούνταν και οι πινακίδες για 60 μέρες. Σημειώνεται ότι τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.