Αγωνία για την τήρηση των μέτρων – Σε εγρήγορση η ΕΛ. ΑΣ

Αγωνία για την τήρηση των μέτρων - Σε εγρήγορση η ΕΛ. ΑΣ

Εντονότεροι οι έλεγχοι το τριήμερο.

Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκονται οι Αρχές για την τήρηση των μέτρων περιορισμού εν όψει των ημερών του Πάσχα.

Χθες Μεγάλη Παρασκευή παρατηρήθηκαν αρκετά φαινόμενα συνωστισμού και κοσμοσυρροής σε εκκλησίες και αγορές. Ο καλός καιρός αλλά και το γεγονός ότι οι κυβερνώντες έχουν αρχίσει να κάνουν δηλώσεις για επαναφορά στην όποια κανονικότητα φαίνεται ότι ήταν η αφορμή για τους πολίτες προκειμένου να βγουν έξω.

Παρά το γεγονός ότι οι πολίτες έδειξαν τρομερή πειθαρχία τις προηγούμενες μέρες, τη Μεγάλη Παρασκευή οι εικόνες με κόσμος σε κεντρικά σημεία και αγορές προβλημάτισαν το κυβερνητικό επιτελείο. Μη ξεχνάμε ότι το ωράριο των σούπερ μάρκετ επεκτάθηκε κατά 1,5 ώρα προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετήσουν το πλήθος.

Αρκετοί ήταν και οι πιστοί που βρέθηκαν έξω από τις εκκλησίες που ήθελαν να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο. Δεν ήταν λίγοι οι ναοί που άνοιξαν παρά τα περιοριστικά μέτρα ενώ στον Κορυδαλλό υπήρξαν επεισόδια με πιστούς που ήθελαν να γίνει η περιφορά του Επιταφίου.

Σε επιφυλακή είναι από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα με περισσότερους από πέντε χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους. Εντατικοί είναι οι έλεγχοι στους δρόμους αλλά και σε ΚΤΕΛ, λιμάνια και αεροδρόμια προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες. Όπως έχει τονιστεί πολλάκις και από τον Σωτήρη Τσιόδρα και από τον Νίκο Χαρδαλιά αυτές οι μέρες θα κρίνουν τυχόν άρση των περιορισμών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας ΙΧ, με κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή οι παραβάτες θα πληρώσουν πρόστιμο που κυμαίνεται στα 300 ευρώ για τον οδηγό του οχήματος και 150 ευρώ στον συνοδηγό. Ακόμη θα αφαιρούνται οι πινακίδες του οχήματος για 60 μέρες.

Διαρκείς θα είναι οι περιπολίες και σε αγορές αλλά και κεντρικά καταστήματα προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.