Διατροφικές συνήθειες στην καραντίνα: Εκτοξεύθηκε η κατανάλωση ποπ κορν!

Διατροφικές συνήθειες στην καραντίνα: Εκτοξεύθηκε η κατανάλωση ποπ κορν!

Οι Έλληνες μασουλάνε μπροστά από την τηλεόραση.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η διαρκής παραμονή στο σπίτι έχει φέρει τούμπα τις διατροφικές συνήθειες των πολιτών. Όπως φαίνεται η συνεχείς προβολές ταινιών και σειρών κατά τη διάρκεια της καραντίνας έχει φέρει εκτόξευση στην κατανάλωση ηλιόσπορων και ποπ κορν.

«Η αύξηση κατανάλωσης σε ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, καλαμπόκι αυτή την περίοδο του “Μένουμε σπίτι” ήταν εκρηκτική και σχεδόν στο 100% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων –Βιοτεχνών Ξηρών Καρπών Β. Ελλάδος και γραμματέας του ΕΒΕΘ Πάνος Μενεξόπουλος.

Όπως επισημαίνει «Οι περισσότεροι, κατά την αναγκαστική παραμονή τους στο σπίτι, κυρίως στα αστικά κέντρα, επέλεξαν τους φθηνούς ξηρούς καρπούς και όχι τους “ωμούς” (άψητους), πχ φρέσκα καρύδια ή αμύγδαλα». Τονίζεται μάλιστα ότι η μεγαλύτερη παραγωγή ηλιόσπορου και κολοκυθόσπορου στην Ελλάδα προέρχεται πάντως από τους τρεις νομούς της Θράκης και απ’ αυτούς καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας ζήτησης στην εγχώρια αγορά ξηρών καρπών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι έμποροι περίμεναν την μεγαλύτερη κατανάλωση σε αποξηραμένα φρούτα και ωμούς ξηρούς καρπούς που θεωρούνται ευεργετικοί και βρίσκονται ψηλά στη λίστα των μία ισορροπημένη διατροφή. Η ζήτηση ωστόσο στα συγκεκριμένα προϊόντα διατηρήθηκε σε συνήθη για την εποχή επίπεδα.

Παρατηρήθηκε ακόμη μία αυξητική τάση στην κατανάλωση ροφημάτων με φυτικά προϊόντα. Αυτό δικαιολογείται κυρίως στην επικρατούσα άποψη ότι αυτά βοηθούν στην αντιμετώπιση των ιών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.