Κορωνοϊός: Γι’ αυτούς τους πολίτες θα αργήσει η άρση των απαγορεύσεων

Κορωνοϊός: Γι' αυτούς τους πολίτες θα αργήσει η άρση των απαγορεύσεων

Άρση των περιορισμών όχι για όλους όμως.

Από τις 23 Μαρτίου ισχύουν σε όλη την χώρα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σταδιακά αυξάνονται οι συζητήσεις για χαλάρωση των μέτρων τις επόμενες μέρες. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι η συμμόρφωση των πολιτών κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα. Δειλά δειλά αρχίζει και μιλάει για άρση των μέτρων και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό έχει επισημάνει πολλές φορές ότι η άρση των μέτρων δε θα είναι μία απλή διαδικασία αλλά θα πάρει χρόνο. Το ίδιο έκανε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και κατά την χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου για τον κορωνοϊό.

«Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότεροι είναι οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες όσο υπάρχει διασπορά του ιού» είπε ο γιατρός, όπως άλλωστε έχει τονίσει πολλάκις. Ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε για ακόμη μία φορά ότι άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις, που ανήκουν άλλωστε στις ευπαθείς ομάδες είναι οι τελευταίοι για τους οποίους θα αρθούν τα μέτρα.

«Είναι επικίνδυνο για τους ίδιους και δυστυχώς δεν θα ήταν σωστό σε αυτή τη φάση να δουν και να αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους. Θα αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους, αλλά αυτό δεν θα γίνει πολύ σύντομα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. Εξήγησε μάλιστα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο το επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.