Ένα Πάσχα διαφορετικό από τα άλλα: Τι επιτρέπεται και τι όχι

Ένα Πάσχα διαφορετικό από τα άλλα: Τι επιτρέπεται και τι όχι

Τι θα ισχύει αυτές τις μέρες.

Ιδιαίτερες είναι οι συνθήκες του φετινού Πάσχα. Λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού οι πολίτες καλούνται να περάσουν τις Άγιες Μέρες σπίτι τους αλλάζοντας συνήθειες.

Όπως έχει ειπωθεί πολλάκις από τους αρμόδιους οι μέρες αυτές είναι κρίσιμες για την πορεία του κυβερνητικού σχεδιασμού. Αν όλα πάνε καλά τότε θα ξεκινήσει σταδιακά και η κουβέντα για άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση.

Ήδη στους δρόμους υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι, κάτι που ισχύει εδώ και μέρες ενώ ισχύει διπλασιασμός των προστίμων και καμία διάθεση για επιείκεια από τις Αρχές. Οι εκκλησίες είναι κλειστές, μέτρο που θα ισχύει μέχρι τις 28 Απριλίου, ενώ ζητείται από τους πολίτες να μην συνωστιστούν έξω από αυτές τις μέρες του Επιταφίου αλλά και της Ανάστασης.

Κλειστά είναι ακόμη τα κοιμητήρια τη Μεγάλη Παρασκευή. Η Αστυνομία θα περιφρουρήσει αυτή τη διαδικασία αφού θα υπάρξουν πολίτες που θα θελήσουν να ανάψουν ένα κερί και το καντήλι στους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Όσον αφορά τα καταστήματα, τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι ανοιχτά μία το μεσημέρι με 7 το απόγευμα. Το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξουν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται προσοχή στην τήρηση των αποστάσεων αφού αναμένεται μεγάλο κύμα καταναλωτών.

Την Κυριακή του Πάσχα απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός πόλης και οι συναθροίσεις πάνω από δέκα άτομα. Όπως έχει τονιστεί εδώ και μέρες το ψήσιμο του οβελία δε θα γίνει σε σούβλα αλλά στο φούρνο. Σε περίπτωση μονοκατοικιών αλλά και διαμερισμάτων που έχουν δική τους ταράτσα ή μεγάλο μπαλκόνι το σούβλισμα επιτρέπεται αλλά χωρίς καλεσμένους παρά μόνο με τα μέλη της οικογένειας που μένουν στο σπίτι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.